maandag 24 juni 2013

Wedstrijdverslag 23/06/2013

NAALDERT FC – ROLANDSCLUB               1 – 3
Voor de laatste maal dit seizoen mocht ik mijn inspiratie de vrije loop laten gaan. Met de 2 maand van vakantie voor de boeg, voor sommige wordt het een stevige voorbereiding op het nieuw seizoen(althans de voornemens), zouden we vandaag één van de sterkste ploegen van onze competitie op bezoek krijgen namelijk Rolandsclub. Of Naaldert na alweer een sterk seizoen voor een mooi slot zou kunnen zorgen, bleef dan ook maar de vraag. Na aanvang werd het onmiddellijk duidelijk dat we de 3 punten niet in cadeauverpakking zouden krijgen. Rolandsclub leek maar weinig onder de indruk van de jongens van Naaldert en liet het leder mooi van voet tot voet gaan. Voor Naaldert was het nog wat zoeken en aftasten hoe het best om te gaan met deze geduchte tegenstander. Wel zou Naaldert het eerste wapenfeit op papier zetten maar Michael die alleen voor de goalie verscheen, besloot tot 2 maal toe op de goalie. Hij zou precies nog in vakantiestemming verkeren. Het zou dan ook niet lang duren eer de tegenpartij ook voor enkele prikjes zorgde die in de 15de minuut tot de 0-1 achterstand leidde. Andy verkeek zich op een afstandspoging en de bal vond de netten. Naaldert knokte voor wat het waard was en vocht voor iedere meter op het veld, wat langst weerszijde voor pittige duels zorgde. Naaldert wist bij momenten ook door te breken maar mistte scherpte in de zone van de waarheid. Aan de andere kant van het veld zou de efficiëntie wel aanwezig zijn. Bij een vrije trap werd een ingestudeerd nummertje op de been gebracht die de 0-2 als gevolg had. Met deze tussenstand zou Naaldert de kleedkamer in mogen voor een serieuze oppepbeurt. In de 2de helft ging Naaldert opzoek naar de aansluitingstreffer. Naaldert probeerde zich een weg naar voor te combineren, hoewel dit niet altijd evident bleek tegen een stevig Rolandsclub. Onder het toezicht van de nog niet-betalende 37 toeschouwers zou de thuisploeg mogelijkheden genoeg creëren maar de bal in de netten krijgen, zou toch weer een andere opgave blijken. In de 51ste minuut wist het toch aan te sluiten. Een voorzet van Bab werd door Christophe over de keeper gedevieerd en Elroy vond met het hoofd de netten1-2. Nu het inhaalmanoeuvre was ingezet, ging Naaldert als een gedrevene tekeer. Rolandsclub speelde nog altijd goed rond maar dit weerhield Naaldert niet om te trachtten nog iets uit de wacht te slepen. Helaas zou de wedstrijd in de 61ste minuut helemaal uitdraaien in het nadeel van Naaldert. Ondanks de aanvallende druk van de thuisploeg zou het bobbel zijn die de wedstrijd alsnog ging beslissen. Een harde terugspeelbal van Glenn werd door toedoen van de bobbel een stuiterende gevaar. De controle van Andy ging de mist in en de bal hobbelde zich een weg naar de netten1-3. Zo zou een ingevallen Glenn met een assist ook zijn seizoen in stijl afsluiten. De 1-3 bleek de doodsteek want ook het laatste aanvalsoffensief onder aanvoeren van de ingekomen, ervaren Paul leek geen vruchten af te werpen. Zo ging Naaldert in de allerlaatste wedstrijd op ons geliefde “Welkom” de boot in tegen een sterk Rolandsclub. Een wedstrijd waar er misschien toch meer in zat voor de thuisploeg maar het niet mocht wezen… In de 3de helft had Naaldert dan één en ander recht te zetten en met de nodige duvels in de hand zette het toch een mooi punt achter alweer een ijzersterk seizoen.

OPSTELLING NAALDERT: ANDY BUEKERS, CHRISTOPHE PENASSE, LEROY SCHUYTEN, FRANCO PUT, CHRISTOPH LUCAS, ROY SCHUYTEN, DAVY BAPTIST, ELROY SCHUYTEN, LUC GYSBRECHTS, GLENN DANIELS, BRAM VANGENEUGDEN, PAUL LETEN, MICHAEL VASIC
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: ARSENE WOUTERS
GELE KAARTEN: nummer 10 van Rolandsclub en Christophe Penasse