zondag 18 februari 2024

Wedstrijdverslag 18/02/2024

FC Naaldert – Zwarte Duivels: 5 – 3
Vandaag kreeg Naaldert het bezoek van een ploeg die cafévoetbal online promoot d.m.v. verschillende filmpjes te posten over voetbalzaken die je op een zondagvoormiddag al eens tegenkomt: wereldgoals en bloopers. Daarnaast ook een goed voetballende ploeg, aangezien ze vorige week VV De Bunt konden kloppen. Toch al jaren ons zwarte beest. Voor coach Bram was het op zaterdag zoeken naar 11 spelers en uiteindelijk klopten we zondag af op een kern van 13, dankzij Siemen (lichtjes ziek) en Matteo. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Naaldert. De eerste trap van de bezoekers verdween wondermooi en onhoudbaar in de kruising. In tegenstelling tot de vorige matchen moest Naaldert nu komen. Gelukkig lijkt dat ons ook te liggen. Na 6 minuten spelen werd de achterstand al omgebuigd in een 2-1 voorsprong. Eerst werkte Sacha een assist van Elroy af, nadat Elroy zelf de aansluitingstreffer had laten liggen. Nog eens 3 minuten later strafte Olivier een losgelaten bal van de bezoekende doelman af met de kop, 2-1. Mirakels bestaan nog! Naaldert bleef goed rond combineren en kreeg ook nog enkele mooie kansen, maar zoals vaker stond het vizier niet scherp. Tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers met hun tweede bal op doel gelijk. Brent verlengde ongelukkig een vrije trap in doel, 2-2. Hierna bleef het balbezit voor Naaldert, maar gescoord werd er niet. Tijdens de rust werd er langs beide kanten duchtig gewisseld. Die nieuwe krachten lieten zich meteen gelden. Zo kregen de bezoekers een uitgelezen kans, maar Lennert en in hernmening de verdeding stonden pal. Roy liet zich ook opmerken met een schicht net over doel. Niet veel later stuurde Roy Sacha diep en 3-2. De bezoekers leken even aangeslagen door deze treffer, want hun linksback leverde de bal zomaar in bij Sacha. Dat moet je niet doen, want dat wordt afgestraft, 4-2. Hetzelfde scenario als bij de 3-2 herhaalde zich enkele minuten na de 4-2. Roy onderschepte de bal en stuurde Sacha weer het straatje in. Deze bleef koelbloeding en werkte beheerst af, 5-2. Match gespeeld zou je denken, maar de bezoekers kwamen tien minuten voor tijd terug in de match danzij de aansluitingstreffer. Weer een zeer mooi afstandsschot dat in de haak verdween. De bezoekers speelden alles of niets en pompten veel volk en ballen naar voor. Het kraakte bij momenten bij Naaldert, maar zowel Lennert als de verdeding hielden stand. Al kreeg ook Naaldert nog enkele mooie kansen, maar goed keeperswerk van de bezoekende doelman voorkomde een zwaardere uitslag. Zo zitten we aan drie overwinningen op een rij. De start van een mooie reeks? Volgende week moeten proberen deze vorm alleszins te bevestigen want dan staat er een derby ingepland op de terreinen van Heusden 06 tegen Victoria Heusden. Doelpunten: 0-1, 1-1 Sacha (assist Elroy), 2-1 Olivier, 2-2 owngoal Brent, 3-2 Sacha (assist Roy), 4-2 Sacha, 5-2 Sacha (assist Roy) en 5-3