maandag 14 november 2011

Wedstrijdverslag 13/11/2011

NAALDERT FC - JIENSBOYS         5  -  2
Dat iedere match gespeeld moet worden, ongeacht wie ook de tegenstander is, werd vandaag ook maar weer is duidelijk. Niet iedere week kan men eerste klasse voetbal op de mat brengen en het kan jammer genoeg niet altijd van een leien dakje lopen. Op een zeer koude zondag voormiddag begon Naaldert zeer stroef aan de partij. Het zat niet goed en het wilde niet lukken voor Naaldert maar de welbekende vechtlust was,net zoals iedere zondag, wel aanwezig. Het kwam wel na 20 minuten op een 0-1 achterstand. Het is precies of we eerst op achterstand moeten komen om wakker te schieten. ‘Eerst hoop geven en dan verbranden’ lijkt wel het nieuwe motto wel te worden. Slechts enkele minuten later mocht Luc het plein ook nog verlaten na een blessure. De geest mag dan nog jong zijn, maar het lichaam komt de jaartjes wel tegemoet. ‘Mensa sana in corpore vetere’ zullen we dan maar zeggen. Naaldert dwong wel enkele kansjes af maar het speelde niet geweldig. In de 34ste minuut was de gelijkmaker eindelijk daar. ‘Zeg eens meisje’ stuurde met een mooie lange bal Paul weg die overhoeks kon binnentrappen 1-1. Met deze tussenstand mocht Naaldert de rust ingaan voor een korte tactische bespreking. In de 2de helft kwam Naaldert iets beter uit de kleedkamers en kon het meer kansen creëren. Ondanks de offday van Naaldert kon Jiensboys maar weinig profiteren van de zaak. In de 47ste minuut kon Naaldert dan toch verdiend op voorsprong komen. Een voorzet van Steven werd slecht weggewerkt door de keeper die de bal in Paul zijn voeten duwde. Een spits zou geen spits zijn moest hij zo een kans niet benutten. Het is net als de kat bij de melk zetten. Enfin de 2-1 was dan ook een feit. In de 57ste minuut was het weer Naaldert dat de netten wist te vinden. Na een individuele actie van Steven op de linkse flank, bereikte hij met een lange bal Paul, die de bal terug kopte( of het de bedoeling was, is dan de vraag die ik me stel) naar Steven. Hij zorgde met een simpele binnentikker voor de 3-1. Iets later mocht Norbert zijn tenue nog gaan aandoen omdat oud-strijder Franco ook te kampen kreeg met ouderdomskwaaltjes(maar goed dat we voor 1 keer een brede kern hadden). In de 60ste minuut was het weer raak. Naaldert zette een hele mooi combinatie op de been en Paul werd langst de flank diep gestuurd die Michael aan de 2de paal wist te vinden 4-1. In de 67ste minuut mocht ook Steven dan zijn 2de doelpunt achter zijn naam schrijven. Na een cross van ‘Zeg eens meisje’ op Christophe werd Steven bereikt die na een individuele actie de 5-1 op het scorebord mocht zetten. Slecht 1 minuut later kon Jiensboys, ondanks dat het kalf al verdronken was, toch nog eens terugprikken en nog een doelpuntje meepikken. De 5-2 was dan ook de eindstand. Een wedstrijd die buiten de overwinning niet te lang in onze gedachte moet blijven sudderen. Naaldert had redelijk wat kansen de nek omgewrongen(Paul was precies tevreden met maar 2doelpunten) maar het voetbalde maar matig. Terug op naar eerste klasse voetbal volgende week?

OPSTELLING NAALDERT:  LUC GEYBELS,  KENNY VANHAEREN,  GLENN DANIELS,  ERNO LATET, CHRISTOPHE PENASSE,  PAUL LETEN,  FRANCO PUT, STEVEN HOUBEN, NORBERT VELTJEN, LUC GYSBRECHTS, BERT BROUX, MICHAEL VASIC, ZEG EENS MEISJE
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER:  ARSENE WOUTERS
GELE KAARTEN: Geen
 RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 21
 DOELPUNTEN: 20’ 0 – 1, 34’ en 47’ PAUL LETEN 1 – 1 en 2 – 1, 57’ STEVEN HOUBEN 3 – 1, 60’ MICHAEL VASIC 4 – 1, 67’ STEVEN HOUBEN 5 – 1, 68’ 5 - 2