vrijdag 26 februari 2016

Wedstrijdverslag 21/02/2016

EDELHOF - NAALDERT FC                               2 –1
Afbeeldingsresultaat voor soccerIn mijn verslag van vorige week, met name mijn slotzin om precies te zijn, bleek ik net iets te enthousiast blijkt nu, want vandaag kwam er abrupt een einde aan de ongeslagen status van Naaldert in 2016. Het kleine terrein van Edelhof, een stevige portie wind en een krappe selectie ( juist 11 man waarvan ene enkel fysiek aanwezig) waren enkele van de elementen die mee de basis vormden van deze nederlaag. Het is wel niet zo dat Naaldert zich van het kaske naar de muur liet spelen, integendeel, maar het was toch niet gemakkelijk voetballen in Zwartberg. De ruimte was maar beperkt en beide teams wisten niet echt spetterende combinaties op de mat te brengen in het eerste deel van de partij. Zo bleven echt grote kansen ook  lang uit, maar de iets grotere prikjes werden toch in het voordeel van Naaldert genoteerd. Het is niet dat het er zo veel waren want in de eerste helft waaide het leder vooral heen en weer tussen beide rechthoeken. Zo tikten de seconden verder en moesten beide teams zich uiteindelijk neerleggen met de brilscore voor de eerste 35(45)min.  Na een mentale boost van de technische staf tijdens de time-out werd het tempo dan wat opgedreven na de rust. Geen van beide teams leken genoegen nemen met een gelijkspel maar het was toch Naaldert wat de score wist open te breken vlak na rust. Na wat gewirwar in de 16 belandde de klutsbal bij Franco. Franco hield controle over het leder en vanuit een scherpe hoek waagde hij zijn kans. Hij krulde het leder naar de verste hoek buiten bereik van de goalie en de 0-1 was een feit. De partij werd opengebroken en nadien kwam Edelhof iets aanvallender uit de hoek. Naaldert wist weliswaar stand te houden voor een periode maar in de 53ste minuut stond de score weer op gelijke hoogte. Een alleenstaande speler plaatste de bal buiten het bereik van onze interimkeeper Norbert 1-1. Naaldert kreeg hier een mentale tik te verwerken  maar had de strijdbijl nog lang niet begraven. Naaldert ging wederom op zoek naar de voorsprong, en zat er toch wel enkele malen zeer dicht bij. Zo leek Paul zijn vizier tot 2 maal niet helemaal op scherp te staan en ook deze week werd een doelpunt van Steven op discutabele wijze afgekeurd. Zo leken beide teams af te stevenen op een gelijkspel maar met nog een kleine 10 minuten te spelen kreeg Naaldert uiteindelijk toch het deksel op de neus. Een individueel foutje van Norbert werd genadeloos afgestraft en de 1-2 stond op de bordjes. Naaldert wist nadien niets meer te forceren in het slotoffensief en de 1-2 zou tevens de eindscore worden. Morsen met de kansen en makkelijk tegendoelpunten pakken, is zo wat het scenario wat zich de laatste weken iets te veel voordoet. Ditmaal zou het uitdraaien in de eerste nederlaag van 2016 maar kop op, de dikke overwinning in de derde helft zorgt toch voor wat compensatie, niet?

OPSTELLING NAALDERT: KENNY VANHAEREN, STEVEN HOUBEN, NORBERT VELTJEN,PAUL LETEN, ROY SCHUYTEN,  ELROY SCHUYTEN, MICHAEL VASIC, FRANCO PUT, BRAM VANGENEUGDEN, ERNO LATET en CHRISTOPHE PENASSE

WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’

SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter

GELE KAARTEN: Christophe Penasse