donderdag 7 april 2016

WEDSTRIJDVERSLAG 03/04/2016

NAALDERT FC – JIENS BOYS   2  - 1

Naar aanleiding van de recente aanslagen in Brussel werd op alle voetbalvelden in België een minuut stilte gehouden te nagedachtenis van de slachtoffers. Alle respectabele clubs werkten hieraan mee. Ook FC Naaldert, maar dan om nog een andere reden. Met spijt in het hart moesten we afgelopen week afscheid nemen van onze trouwste supporter. Barbara Majorczyk, DE BOMMA, overleed plots op 83 jarige leeftijd. Het zou dan ook voor de jongens van Naaldert een loodzware wedstrijd worden. Daarbovenop kwam nog dat de tegenstander van vandaag uit Zolder kwam. Met een verjongde ploeg van de Jiens Boys stond een regelrechte derby op het programma.  In de eerste helft werd het balbezit tussen beide ploegen netjes verdeeld. De echte doelkansen waren echter voor Naaldert en aan de overkant bleef Nikola werkloos. De s thuisploeg klom verdiend op voorsprong. Het leer werd mooi rond getikt en Kenny wist Steven te bereiken. Die Stuurde Elroy in het straatje door het midden van de verdediging 1 – 0. Geen gejuich, geen euforie. Je voelde de emoties zo over de grasmat rollen. Nadien had Naaldert de score verder moeten uitdiepen. Ollie en opnieuw Elroy kreeg de bal in de voeten, maar misten hun mogelijkheden voor een open doel om onbegrijpelijke redenen. Na de pauze wou de thuisploeg een muur van beton optrekken voor eigen doel. Norbert en Glenn werden het art van de verdediging ingestuurd. Echter wat Kenny gelukt was in de eerste helft, lukte Glenn niet. De nul houden. Een communicatiefout op het middenveld luidde de gelijkmaker in. Op een strak afstandsschot moest onze goalie zich gewonnen geven.  De thuisploeg zocht naar de tweede adem en vond die ook. Er werd weer vaker in de bezoekende rechthoek opgedoken en dat resulteerde in enkel hoekschoppen. Eentje daarvan werd door Roy op het hoofd van Christophe geschilderd en Naaldert klom terug op voorsprong. Met nog enkele minuten op de klok kreeg Naaldert nog de beste mogelijkheden. Steven trof paal en lat en een afstandsschot van Roy streelde de kruising. Met een doelpunt en assist kroonden de kleinzonen van DE BOMMA zich zo als matchwinnaars. Een passender eerbetoon had niemand anders kunnen bedenken. R.IP. BOMMA.

OPSTELLING NAALDERT: KENNY VANHAEREN, STEVEN HOUBEN, ROY SCHUYTEN, NIKOLA VASIC, ELROY SCHUYTEN, GLENN DANIELS, FRANCO PUT, NORBERT VELTJEN, MICHAEL VASIC, BRAM VANGENEUGDEN, ERNO LATET, OLIVIER LENAERS en CHRISTOPHE PENASSE

WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’

SCHEIDSRECHTER: Arsène WOUTERS

GELE KAARTEN: geen

RODE KAARTEN: geen

TOESCHOUWERS: 10 + *

DOELPUNTEN: 11’ ELROY SCHUYTEN 1 – 0, 42’ 1 – 1 en 63’ CHRISTOPHE PENASSE 2 – 1.