maandag 26 september 2022

Wedstrijdverslag 25/09/2022

TC HEUSDEN – FC NAALDERT 1-1
Het weekend nadat onze jongens op hoogtestage zijn geweest in de Ardennen stond er de derby tegen TC Heusden op het programma. Na de fysieke inspanningen in de Ardennen leek iedereen terug fysiek en mentaal in orde te zijn. Onze voorzitter verwachten dus de volledige fitte kern aan de aftrap. De realiteit was echter anders. Zowel Roy, Lorre als Hans stuurde hun kat naar de match en Naaldert zat opeens maar met 10 man in de kleedkamer. Nog nooit in de 39 jaren Naaldert waren er zoveel spelers niet komen opdagen zonder tijdig iets te laten weten. Een droevig record. Gelukkig kan Naaldert wel altijd rekenen op onze trouwe 2de keeper Andy. Andy dacht rustig te komen supporteren maar offerde die rust op om de ploeg uit de nood te helpen. Lennert werd zo na lange tijd terug op het veld gezet en zo kwam onze coach toch nog aan 11 spelers. Het gebrek aan onze vaste spelers was niet te zien tijdens de match. Naaldert domineerde de match en zorgde voor de meeste dreiging. Yannick kon zo een corner perfect op het hoofd van Lennert schilderen. Jammer voor hem haalde de keeper zijn kopbal uit de goal. Even later kon Nikola doorbreken en 1 op 1 gaan met de doelman. Niko twijfelde net te lang en besloot op de doelman. TC Heusden kwam niet in de buurt van Andy. De verdediging stond goed en liet niks passeren. Buiten een paar passes die veel te ver kwamen had Andy alsnog de rustige voormiddag waarvoor hij was gekomen. Naaldert bleef drukken maar jammer genoeg konden onze mannen niet verder komen dan een 0-0 ruststand. Naaldert begon de 2de helft niet zo furieus als het de eerste helft begon. TC Heusden begon nu voor de dreiging te zorgen, maar de echte doelpogingen bleven uit. Sacha probeerde de keeper enkele keren vanop afstand te bedreigen. De keeper van onze tegenpartij was alert. Toch was het even schrikken voor Heusden toen Sacha hard uithaalden met een vrije trap vanop een 25-tal meter. De bal week af en ging maar net over de deklat, corner voor Naaldert. Nikola leverde opnieuw een goeie corner af die ei zo na werd binnen gewerkt door een verdediger van onze tegenstander. Maar de onderkant van de lat redde TC Heusden miraculeus van een tegengoal. Brent kreeg de rebound op zijn hoofd maar kopte hem te zwak op de doelman. Pech voor Naaldert want hier had veel meer ingezeten. Even later dacht Andy eindelijk eens werk te hebben. TC Heusden kwam in de 16de en haalde uit op goal. Christophe sprong voor het schot in en zo kwam de bal ongelukkig tegen zijn arm. Penalty volgens de ref. Andy koos voor de juiste hoek maar de bal schoot onder hem door in de hoek. Jammer want hij zat er nog bij, maar net niet goed genoeg. Naaldert gaf niet op en bleef doorzetten. Het wist dat het de betere ploeg was en wou daardoor nog vol voor de winst gaan. De druk die zoek was begin 2de helft was terug aanwezig. Naaldert ging hoger spelen en er kwamen door de vermoeidheid heel wat gaten. Onze jongens werden uiteindelijk toch beloond voor hun inspanningen. Sasha kon een voorzet goed naar de hoek koppen. De keeper zag de bal te laat en reageerde net niet snel genoeg, 1-1 en die was zeker verdiend. Naaldert bleef gaan en had nog de kans op de 1-2. Maar de kansjes die ze nog kregen werden net niet goed genoeg uitgespeeld. Naaldert bleef hangen op een gelijkspel. Onze jongens hadden veel meer verdiend vandaag, maar het geluk ontbrak. Zowel de 11 man op het veld als Erno en Arne langst het veld hadden alles gegeven vandaag. Volgende week beter. Onze tegenstander dan is BOHE. Laten we hopen dat we deze keer terug kunnen rekenen op de volledige kern. Verslag door Lennert. GOALS: 53’ 1-0 ; 61’ SACHA VASIC 1-1 OPSTELLING: ANDY BUEKERS, MAARTEN CLIJSTERS, BRENT GERAERTS, BRAM VANGENEUGDEN, CHRISTOPHE PENASSE, ELROY SCHUYTEN, YANNICK VANHOVE, SACHA VASIC, LENNERT GEYBELS, SENNE GORIS, NIKOLA VASIC WEDSTRIJDDUUR: 2 X 35’ SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter GELE KAARTEN: / RODE KAARTEN: / TOESCHOUWERS: 4