zaterdag 16 december 2023

Wedstrijdverslag 10/12/2023

Miezerikken – FC Naaldert: 1 – 4
Deze week werd er koers gezet naar Ham voor een uitwedstrijd tegen Miezerikken. De voorbereidingen werden verstoord door ziektekiemen (bij de coach en Lorre), blessureleed (bij Andy) en autopech (voor de verslaggever). Vanuit het ziekebed had coach Bram toch 11 spelers kunnen optrommelen. De trouwe fans hadden de thermos koffie thuis gelaten, maar waren wel op post. De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten en de 0-1 hing al tegen de netten. De thuisdefensie was nog niet wakker en speelde een erbarmelijke bal terug op de doelman. Sacha kon deze onderscheppen en bracht laag voor doel. Brent kwam goed ingelopen en had de bal maar binnen te tikken. De vroege voorsprong gaf Naaldert een boost. Dit uitte zich in veel balbezit, mooie aanvallen en de daarbij horende kansen. Alleen werden deze vakkundig de nek omgewrongen wegens een teentje tekort komen, overhaast beslissen of slecht kadreren. Gelukkig is er nog Sacha, want hij vond wel de weg naar het doel na een assist van Brent, 0-2. Na de dubbele voorsprong nam Naaldert wat gas terug en de thuisploeg kwam in de match. Net voor rust kregen zij een dubbele kans op de aansluitingstreffer, maar tweemaal werd de bal gekeerd voor de lijn. Ruststand: 0-2. De dubbele kans voor rust had de thuisploeg moed gegeven. Net na rust counterde ze zich naar de 1-2. Al was dit wel een discutabel doelpunt, want in de opbouw ging de bal over de zijlijn. De scheids zag er geen graten in en liet begaan. Deze bleef even de gebeten hond dankzij discutabele beslissingen. Het duurde even om terug de focus op de wedstrijd te krijgen. Eens dit terug goed zat, nam Naaldert terug de bovenhand. Weer volgende enkele goede mogelijkheden, maar het was pas toen Sacha Tomas het straatje in stuurde dat de 1-3 viel. Ondanks de achterstand bleef de thuisploeg met open vizier spelen, wat zorgde voor een kijkstuk dat vlot op en af ging. Tien minuten voor tijd werd Senne gehaakt net voor de zestien. Sacha plaatste zich achter de bal en ramde deze in de verste hoek binnen, 1-4. Lennert verijdelde daarna nog twee goede mogelijkheden van Miezerikken, waardoor de 1-4 op het bord bleef. Eindelijk een eerste uitzege van het seizoen. Dat deed deugd. Complimenten ook aan Miezerikken voor de uitstekende derde helft, waarin we overvloedig getrakteerd werden op warme hapjes. Voor volgende week wordt nog een tegenstander gezocht. Doelpunten: 0-1 Brent (assist Sacha), 0-2 Sacha (assist Brent), 1-2, 1-3 Tomas (assist Sacha), 1-4 Sacha