dinsdag 13 december 2011

Wedstrijdverslag 11/12/2011

VAN HELMOND - NAALDERT FC          1  -  2
Het was een zeer koude zondag voormiddag toen Naaldert ten strijde trok tegen Van Helmond. Moeder winter had een harde plein nagelaten en zoals uit het verleden geweten is, is dat Naaldert nooit geweldig voetbal kan brengen op een harde plein. Misschien ook door het feit dat de beweeglijkheid, de techniek, de gewrichten niet meer zijn wat ze waren zoals 10jaar geleden. Het was dus geen vanzelfsprekende overwinning vandaag. De wedstrijd was nog maar net te goei begonnen of Naaldert wist meteen op voorsprong te komen. In de 4de minuut wist Paul de achterlijn te halen en de bal voor te brengen. De bal kwam terecht bij een tegenstander maar een ijverige Christophe wist de tegenstander van de bal te ontzetten en af te leggen op Steven. Een zeer matige trap van Steven werd door de keeper helemaal verkeerd ingeschat en belandde tussen de benen van de keeper door in het doel 0-1. Met een beetje hulp van de keeper nam Naaldert dus de leiding. Het was zeer moeilijk spelen voor beide ploegen maar toch was Naaldert de betere ploeg. Het creëerde iets meer kansen dan Van Helmond maar toch stak het scorend probleem weer de kop op. In de 29ste minuut wist Van Helmond dan toch langst zij te komen. Een voorzet werd door Andy gelost en een gevolgde tegenspeler wist de bal in doel te leggen 1-1.  Slechts 2minuten later was er nog even paniek toen Glenn een bal van de lijn moest halen,  maar voor hetere vuren kwam Naaldert niet te staan. De 2de helft was ongeveer van hetzelfde kaliber als de eerste helft. Het was geen hoogstaande match maar er werd wel geknokt voor iedere bal. Dit mocht Erno ook ervaren. In een duel werden zijn klokken geluid maar zoals we weten laat deze oude rots zich niet zomaar uit zijn loodje slaan. De pijn verbijten was dus de opgave en later op de dag zich laten “verzorgen”. In de 48ste minuut wist Naaldert dan toch de verdiende voorsprong achter hun naam te schrijven. Een voorzet van Steven bereikte een voor de keeper gekomen Paul. De bal belandde toevallig op zijn hoofd en zo in het doel 1-2. Iets later mocht Luc ook nog de bank opzoeken. Het ijskoude weer en een hard plein bleek dan zowel voor Luc zijn spieren als voor Franco zijn schoenen geen cadeautje te zijn. Het is te hopen dat de weergoden ons volgende week iets beter gezind zijn en ons de feestdagen zonder verlies kunnen laten inzetten.
OPSTELLING NAALDERT:  ANDY BUEKERS, GLENN DANIELS,  ERNO LATET, CHRISTOPHE PENASSE,  PAUL LETEN, STEVEN HOUBEN, MICHAEL VASIC, FRANCO PUT, JAN VAN AAKEN, CHRISTOPH LUCAS, NORBERT VELTJEN, LUC GYSBRECHTS
SCHEIDSRECHTER:  PLAATSELIJKE SCHEIDSRECHTER