maandag 22 oktober 2012

Wedstrijdverslag 21/10/2012

NAALDERT FC – CALCIO GENK                1 – 3
Op de valreep wist onze secretaris toch nog een tegenstander op te trommelen namelijk Calcio Genk en zo kon ook Tom meedoen. We wisten niet wat ons te wachten stond en dus was het wachten op het openingssignaal om te zien uit welk hout de tegenstander gesneden was. Naaldert eiste na aanvang onmiddellijk de leidersrol op. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen af te dwingen maar Calcio moest toch het spel ondergaan. Naaldert speelde niet slecht en probeerde voetballend er uit te komen. Het was wachten tot de 21ste minuut vooraleer we de eerste reuze kans mogen noteren. Een vrije trap van Steven werd door de goalie gelost en Michael moest maar eenvoudig binnen leggen maar hier wist hij onbegrijpelijk te missen. Deze kans missen leek moeilijker dan deze te benutten. Slechts 4 minuten later mocht hij nogmaals proberen toen hij oog in oog stond met de doelman maar  ook deze keer wist hij deze niet te verzilveren. Zijn nieuwe schoenen bleken blijkbaar toch niet ingetrapt te zijn. Naaldert bleef drukken en was  hevig op zoek om de brilscore teniet te doen. In de 34ste minuut na weer enkele keren geprikt te hebben was het toch raak. Na een mooie voetballende actie werd Paul op pad gestuurd. Via een voorzet wist hij zijn medespits Steven te vinden die Naaldert in euforie bracht na mooi afwerken 1-0. Het had lang geduurd maar Naaldert vond waar het naar snakte. Nog voor de rust had Naaldert nog verder kunnen uitlopen maar het scoren bleek er vandaag toch niet in te zitten ondanks een uitstekende eerste helft. Nadat we allen aan het zuurstofapparaat hadden gehangen, zouden we in de 2de helft toch een iets andere wedstrijd zien. Toch was het weer Naaldert dat met de eerste grote dreiging kwam maar ook hier vond Steven enkel de paal. Als je je kansen niet weet te benutten, krijg je soms het deksel op je neus en zo geschiedde. In de 52ste minuut wist Calcio weer op gelijke hoogte te komen na een samenloop van ongelukkige momenten 1-1. Naaldert leek wat gefrustreerd na al de kansen die de nek werden omgewrongen en het liet zich vangen in de mentale strijd met Calcio. Van voetbal was niet zo heel veel sprake meer en we lieten Calcio meer en meer in het spel komen. Wel wist Naaldert nog enige malen gevaarlijk uit de hoek te komen maar dame Fortuna stond deze keer pal tegenover Naaldert. Tot overmaat van ramp wist Calcio zelfs de leiding te pakken toen een tegenstander moederziel alleen zijn hoofd tegen de bal moest plaatsen op een hoekschop 1-2. De moed zakte in onze schoenen en om de nederlaag nog wat  pijnlijker te maken wist Calcio vlak voor affluiten nog een penalty af te dwingen na een onbesuisd inkomen van Kenny 1-3. Onze keeper at interim werd praktisch niet aan het werk gezet en toch moest Luc zich 3x omdraaien. De eerste nederlaag van de competitie was een feit en kwam hard aan. In voetbal is het niet altijd de betere wat weet de 3 punten te pakken maar we hebben enkel ons zelf te verwijten. Om nog af te sluiten met een positieve noot zou ik Glenn willen bedanken omdat hij zich heeft ingehouden en we al ons ballen nog hebben. Dank u Glenn.

OPSTELLING NAALDERT: CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, SCHUYTEN ELROY, STEVEN HOUBEN, GLENN DANIELS, KENNY VANHAEREN, ERNO LATET, LUC GYSBRECHTS, RONNY SCHOOFS, TOM BROUX, NORBERT VELTJEN, MICHAEL VASIC
SCHEIDSRECHTER: ARSENE WOUTERS