maandag 18 maart 2013

Wedstrijdverslag 17/03/2013

VANHELMOND - NAALDERT FC                1 – 3
Een wedstrijd begint niet bij het eerste fluitsignaal, maar laten we zeggen dat een goede mentale en fysieke voorbereiding in de kleedkamer ook al het halve werk is. Later in het verslag zal wel duidelijk worden waar ik hier op doel. Voor de wedstrijd tegen Vanhelmond wist moeder Natuur op het laatste moment de pleinen toch sneeuwvrij te krijgen maar het liet wel een drassige bovenlaag over. Op een drassig veld kwam Naaldert toch als beste voor de dag. Het probeerde mooi combinatiespel op de mat te brengen, maar de uitvoering liet bij momenten de wensen toch wel wat over. Dit neemt natuurlijk niet weg dat Naaldert de eerste kansen creëerde  en toch de overhand had maar Leroy mistte toch nog scherpte in de eerste helft. We hopen dat hij de komende weken zijn vizier in Arlon weet bij te stellen. De thuisploeg daarentegen wist met enkele kleine afstandsschoten onze keeper at interim nauwelijks te verrassen. Wel was het eventjes knijpen toen Michael de bal terugspeelde naar de keeper en rustig zijn veters begon te strikken. Onze keeper wist geen aanspeelpunt te vinden en werd gedwongen tot een klein solootje tot Michael weer paraat was. Ondanks er in de kleedkamer toch een mooi schema hing: ”in 10 stappen veters strikken” kreeg ook Ronny te kampen met dit probleem van voorbereiding. De eerste helft leek in evenwicht te eindigen tot in de 30ste minuut Franco een dieptepass gaf op Paul. Paul ging de lijn af en wist aan de 2de paal Leroy te vinden die deze kans toch wist te benutten. Zo mocht Naaldert, laten we zeggen toch verdiend met voorsprong de rust in. Onmiddellijk na rust kwam Vanhelmond opzetten en drukte door op de verdediging. Enkele kansen werden genoteerd en onze keeper at interim mocht zijn kunnen tonen. Uit deze drukte wist Naaldert in de 40ste minuut toch een pracht van een counter op de been te zetten. Roy stuurde Leroy op pad die de helft van de plein wist te overbruggen. Een mee opgekomen Paul stond uitstekend gepositioneerd en kreeg wederom aan de 2de paal de bal toegespeeld en zo was de 0-2 een feit. Slechts 2 minuten later kreeg Vanhelmond een vrije trap rond de 16 toegewezen na alweer een vliegende tackle van Glenn. Ik zal deze fase toch iets beter moeten omschrijven want het resulteerde in de 1-2 aansluitingstreffer. De muur bleek nog in opbouw, een tegenspeler bevond zich nog geblesseerd op de mat en een nog niet gegeven fluitsignaal, zo verraste de snelle vrije trap vriend en vijand en de scheidsrechter liet begaan. Na deze fase zouden de gemoederen langst weerszijde hoog opspelen en ontstonden geregeld discussies. Zelfs het luidkeels afscheid roepen door Glenn, enkel bedoeld als indicatief en duidelijk voor de ref, werd ook niet meer geapprecieerd. Na de aansluitingstreffer reageerde Naaldert zoals het hoorde, met een  doelpunt. Een slechte hoog weggewerkte bal door de tegenstander werd door Leroy op het randje van de 16 doodgelegd en een afstandsschot volgde 1-3. Vanhelmond wist er niet meer verder uit te komen en zo was de wedstrijd gespeeld. Ook bereikte de gemoederen in de 60ste minuut een hoogtepunt na een bruusk inkomen van een verdediger op Leroy. De wedstrijd werd door de scheidsrechter vroegtijdig beëindigd om verdere opstootjes te vermijden en zo geschiedde de 1-3 eindstand. De energie die Naaldert nog overhad stak het dan volledig in de 3de helft waar het ook heer en meester was en de boel afsloot.

OPSTELLING NAALDERT: WIM D’EXELLE, CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, ELROY SCHUYTEN, LEROY SCHUYTEN, FRANCO PUT, GLENN DANIELS, RONNY SCHOOFS, ROY SCHUYTEN, MICHAEL VASIC, CHRISTOPH LUCAS
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: Plaatselijke scheidsrechter
GELE KAARTEN: Geen
RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 10
DOELPUNTEN: 30’ LEROY SCHUYTEN 0 – 1, 40’ PAUL LETEN 0 – 2, 42’ 1 – 2, 46’ LEROY SCHUYTEN 1 – 3