dinsdag 21 mei 2013

Wedstrijdverslag 18/05/2013

FC WANHOOP - NAALDERT FC                 0 – 1
Vandaag daalde Naaldert af naar Zonhoven voor een pittige partij tegen niet de minste namelijk Fc Wanhoop. Met een terrein van jewelste  wisten de jongens van Naaldert dat ze vandaag diep in de buidel moesten tasten om een overwinning uit de wacht te slepen. Na aanvang was het voor beide ploegen wat zoeken en aftasten en zo golfde de partij van de ene kant naar de andere kant. Na een  kleine 10 minuten spelen konden we de eerste kans noteren in het voordeel van Naaldert maar Leroy besloot met het hoofd over het doel. Niet lang na de eerste kans was het Wanhoop wat wist door te breken door onze verdediging maar het doelhout bracht redding en Naaldert kroop hier door het oog van de naald. In de 15de minuut na enkele dreigingen van Wanhoop te moeten hebben verduren, stuurde Franco met een lange bal Leroy diep. Leroy wist zich te ontdoen van zijn tegenstander en een pegel volgde. De goed keepende goalie van Wanhoop zat er nog tussen maar onvoldoende om de 0-1 te beletten. Aangezien ik niet aan de toog zat en aan het opletten was, hoop ik alsnog dat ik het doelpunt weer niet aan de verkeerde toeken. Na de 0-1 kwamen beide ploegen geregeld op de proppen met wat prikjes maar zonder succes. De partij balanceerde in evenwicht en beide ploegen probeerde voetballend door te breken.  Het was een ware uitputtingsslag voor sommige spelers en het mag dan ook geen wonder wezen dat op dit grote plein het rustsignaal als muziek in de oren klonk. Na de vermoeide benen wat rust te hebben gegund, kregen we in de 2de helft zowat hetzelfde scenario als in de eerste helft. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en met een miniem verschil kon de partij alsnog elke kant op. De tegenstander hunkerde naar de gelijkmaker maar lijf en leden werden voor de bal geworpen om dit te verhinderen. Ook Glenn, die aan een ijzersterke wedstrijd bezig was, speelde alsof iedere minuut zijn laatste kon zijn en riep iedere dreiging een halt toe. Wanhoop moest komen en Naaldert maakte hier gebruik van om op zoek te gaan naar de 0-2. Bab zijn plaatsbal werd uit de kruising geplukt en ook Paul wist te goalie niet te passeren.  In de 60ste minuut zou het Leroy dan toch nog eens lukken om de netten te vinden maar tegen de verwachting van iedereen in, oordeelde de ref offside en zo zou de 0-1 dan ook de eindstand bedragen. Een wedstrijd waar Naaldert het onderste uit de kan moest halen tegen een sterk Wanhoop om toch de 3 punten mee te nemen richting het thuisfront.

OPSTELLING NAALDERT: ANDY BUEKERS, CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, LEROY SCHUYTEN, FRANCO PUT, GLENN DANIELS, MICHAEL VASIC, CHRISTOPH LUCAS, RONNY SCHOOFS, STEVEN HOUBEN, ROY SCHUYTEN, DAVY BAPTIST
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter