maandag 30 september 2013

Wedstrijdverslag 29/09/2013

NAALDERT FC – JIENSBOYS                     3 – 2
Vandaag stond de 2de thuiswedstrijd op het programma. Zou Naaldert vandaag de sterke start van het seizoen kunnen verder zetten of zou het eerste puntenverlies een feit zijn?
Als kers op de taart mocht het aantreden op het immense A-plein en zou het vandaag ook op conditioneel vlak een test worden. Ook hadden de supporters een eenvoudige walk-over verwacht, niets zou minder waar zijn vandaag en zo werd bewezen dat iedere wedstrijd in voetbal gespeeld moet worden. Toch was het Naaldert dat het initiatief nam en na een kwartier spelen op voorsprong wist te klimmen. Een afstandspoging van Roy, die in eerste instantie ongevaarlijk leek, belandde door een fout inschatten van de goalie in de netten 1-0.  Naaldert leek Jiensboys bij de  strot te hebben want echt grote kansen werden niet genoteerd bij de bezoekers. Nog voor rust mocht Naaldert weer zegevieren. Een afgeweken afstandspoging van Christoph belandde over de goalie en zo zou Naaldert met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust intrekken. Een rust die voor de meeste op dit immense plein welgekomen was. In de 2de helft zouden we toch een iets ander spelbeeld krijgen. Naaldert kon onmiddellijk na rust de zege verzekeren maar Paul kwam juist enkele centimeters te kort om zijn hoofd tegen de bal te plaatsen. Voetballend liep het ook niet echt stroef. Er werd teveel de diepte gezocht op dit reusachtige plein in plaats van simpele combinaties te brengen. Zo werden op conditioneel vlak de eerste barsten zichtbaar. Was het niet op conditioneel vlak dat men het moeilijk kreeg dan zou de oorzaak liggen bij de avond tevoren en de overmatige alcoholconsumptie waar onze benjamin van de ploeg wel van kan meepraten. Door de matige 2de helft van de thuisploeg, zou Jiensboys weer weten aan te sluiten 2-1 nadat een overgelopen Tiemen niet van de bal ontzet kon worden. Zo werd onze goalie voor de eerste maal dit seizoen gepasseerd. Slechts enkele minuten later zouden de bezoekers weer helemaal langst zij weten komen ditmaal via een plaatsbal en kon de partij weer alle kanten op 2-2. Zo zou Naaldert zichzelf onnodig in de moeilijkheden werken. Tot overmaat van ramp werd in dit rampzalige kwartier bijna de 2-3 genoteerd maar Arsene besloot offside en zo kroop Naaldert door het oog van de naald. Dat Naaldert het moeilijk had was geen wonder, de kilometers eisten hun tol en zo stapelde de slordigheden zich ook op. Het immense plein bleek eerder een vloek dan een beloning. Toch perste Naaldert het onderste uit de kan en trachtte het alsnog de 3 punten binnenshuis te houden. Het was pompen of verzuipen(sommige waren al verzopen). In de 60ste minuut zou bij een aanvallende actie wel alles op zijn plaats passen en zou Paul met een lage schuiver de overwinning veilig stellen. Een matige wedstrijd van Naaldert met alweer 5 doelpunten(helaas niet allemaal in het voordeel van Naaldert) waar duidelijk werd dat de conditie nog niet volledig op peil stond en er nog werk aan de winkel was voor de thuisploeg.
OPSTELLING NAALDERT: ANDY BUEKERS, CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, ELROY SCHUYTEN, FRANCO PUT, GLENN DANIELS, TOM BROUX, KENNY VANHAEREN, CHRISTOPH LUCAS, ERNO LATET, LUC GYSBRECHTS, MICHAEL VASIC, ROY SCHUYTEN
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: ARSENE WOUTERS
GELE KAARTEN: Geen
RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 10
DOELPUNTEN:14’ ROY SCHUYTEN 1 – 0, 22’ CHRISTOPHE LUCAS 2 – 0, 46’ 2 – 1, 53’ 2 – 2, 60’ PAUL LETEN 3 – 2