zondag 24 november 2013

WEDSTRIJDVERSLAG 24/11/2013


NAALDERT FC – STALSE HEIDE      5 – 1

 


De thuisploeg moest voor aanvang nog eens sleutelen aan de selectie. Tom geniet van het nieuwe vaderschap en de jonkies waren op ‘ ouw zakkenweekend’ met de Chiro. Luc moest dan weer in extremis forfait geven met een opspelende hernia. Gelukkig kan Naaldert nog op de oude garde rekenen met Wim in het doel, Steven terug in de basis na lang blessureleed en Bram, zoon van een oude Naaldertgoalie, Guido.  Oud maar niet versleten is dan ook de rode draad door deze wedstrijd. Naaldert startte zoals naar oude gewoonte met aanvallende intenties op een lekker vettig plein.  De bezoekers lieten echter niet begaan en waren in het eerste kwartier minstens de evenknie. De thuisploeg klom dan op voorsprong. Met een heerlijke deviatie wist Bram Steven te isoleren voor doel. Zes maanden blessureleed geeft een mens een zekere vorm van rust en die sprak Steven aan om zijn eerste van het seizoen tegen het net te prikken. Nadien ging de verdediging van Naaldert de bezoekers een handje toe steken en ze mochten vier glasheldere doelpogingen noteren. Ze waren niet efficiënt in de zestien of stootten op onze doelman, Wim. Net voor de pauze had Paul de score kunnen of moeten verdubbelen. Zijn schot dwarrelde echter aan de verkeerde kant van de paal buiten. Vroeg in de tweede helft kreeg Naaldert opnieuw een kans om uit te lopen. Steven werd echter ten onrechte voor buitenspel afgevlagd. Tot overmaat van ramp ging in de daaropvolgende spelfase de bal aan de overzijde op de stip, na een vermeend handspel van Norbert: 1 - 1. Lang stond de gelijke stand niet op het bord. Op voorzet van Franco mocht Paul aan de tweede paal met een kopstoot Naaldert terug op voorsprong brengen. Eerst aangever dan afwerker. Met wat hulp van de bezoekende verdediging bracht Franco met een lage schuiver Naaldert op een veilige voorsprong. De bezoekers probeerden nog het tij te keren, maar bij de thuisploeg stond zoveel ervaring tussen de lijnen dat het niet meer kon mislopen. Integendeel, de score werd nog verder uitgediept onder aanvoering van de oudste op het plein. Met een heerlijke schijnbeweging in de middencirkel zette hij een actie op met Steven. Die schoof de bal tussen de linies in de bezoekende verdediging en Paul kon makkelijk scoren. HET orgelpunt moest echter nog komen. Steven werd foutief gehaakt, al of niet buiten de zestien. Arsene besloot de vrije trap net buiten de zestien te geven.  

Onze voorzitter weet op deze momenten zijn maats wel te motiveren: ‘Erno moet die vrije trap toch niet geven!’ Meer prikkels heeft een mens niet nodig. Met een staaltje traptechniek van een oude rat schilderde hij het leer met een penseeltrek, zoals alleen een Da Vinci het kan, op het hoofd van Kenny, die de eindcijfers mocht vastleggen. De afwezigen vandaag hadden dus weer eens ongelijk, zelfs onze trouwe garde liet het afweten. Bomma, waar was je?


OPSTELLING NAALDERT: WIM D’EXELLE, CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, BRAM VANGENEUGDEN, FRANCO PUT, CHRISTOPH LUCAS, ERNO LATET, STEVEN HOUBEN, KENNY VANHAEREN, NORBERT VELTJEN en GLENN DANIELS.

WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’ 

SCHEIDSRECHTER: Arsene Wouters

GELE KAARTEN: Geen

RODE KAARTEN: Geen

TOESCHOUWERS: GUIDO VANGENEUGDEN EN 2

DOELPUNTEN: 14’ STEVEN HOUBEN 1 – 0, 41’ 1 – 1 (strafschop), 43’ PAUL LETEN 2 – 1, 53’ FRANCO PUT 3 – 1, 58’ PAUL LETEN 4 – 1 EN 64’ KENNY VANHAEREN 5 – 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten