zaterdag 11 oktober 2014

Wedstrijdverslag 05/10/2014

TC HEUSDEN - NAALDERT FC                  2 – 3
Na onze spetterende overwinning van vorige week was het vandaag derby-time. Vandaag stonden we oog in oog met Tc Heusden, een geducht tegenstander. Na het openingssignaal liet Naaldert onmiddellijk zien dat het niet met lege handen naar huis wou gaan. Een eerste spetterende actie werd neergezet in de eerste minuut maar koppen blijkt niet onze sterkste kant te zijn. Na deze serieuze waarschuwing leek Tc Heusden wakker te schieten en kwam het zelf met kansen op de proppen. Tc Heuden drukten door op de verdediging en Chistophe werd gedwongen tot enkele prachtige parades om zijn team overeind te houden. Naaldert aan de andere kant probeerde het op de counter en kwam toch enkele malen niet ongevaarlijk aanzetten. Toch zou Naaldert in de 16de minuut bezwijken onder de druk van de thuisploeg. Na een voorzet zou Kenny de bal in eigen doel werken en zou Naaldert achter een minimale achterstand mogen aanlopen 0-1. Kenny owngoals worden niet meegeteld om aanspraak te maken op de titel van topscoorder. Nadien golfde de wedstrijd heen en weer op een hoog niveau en beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Toch zou geen van beide teams de score nog aantasten voor de rust en zo tikte de seconden verder tot het rustsignaal. Na de rust zette de bikkelpartij zich verder. Naaldert gooide vers bloed in de strijd en zette een tandje bij. Naaldert voelde dat er een doelpuntje in de lucht hing en richtte zijn blik naar voren. In de 48ste minuut was het dan raak. Of het de bedoeling was, blijft nog maar de vraag maar Steven leverde een plaatje van een doelpunt af. Vanop 30meter gaf hij een voorzet/trap en de bal belandde over de nietsvermoedende goalie in doel. Naaldert putte vertrouwen uit dit doelpunt en wist dat er meer in zat. Toch was het moeilijk voetballen onder de drukkende tegenstander maar bij momenten kwam Naaldert er goed uit. In de 52ste minuut nam Naaldert dan de leiding. Elroy legde oog in oog met de goalie de bal opzij naar Bram die Naaldert op voorsprong zette. Lang mocht Naaldert niet genieten want onmiddellijk na de aftrap stond de score terug in balans ondanks grote frustratie bij Naaldert 2-2. Ditmaal vond Glenn de eigen netten, onze verdedigers hebben precies ook een neus voor doelpunten. Zo leek Naaldert af te stevenen op een draw maar dit was buiten Erno geteld. Dat deze ouwe rakker soms iets geniaal uit zijn voeten schud daar waren we in de 61ste minuut getuige van. Via een lob balletje zette hij Steven op wandel. Steven schakelde nog een verdediger uit en met een geniaal plaatsballetje zette hij Naaldert weer op voorsprong. Een geniale pass gevolgd door een sublieme afwerking. Nadien plooide Naaldert zich terug en vocht het voor iedere meter op het veld. Zo zou Naaldert stand houden en mocht het de overwinning achter zijn naam zetten. een felbevochten zege voor de jongens van Naaldert en nu maar toeleven naar de volgende derby op het programma namelijk Jeansboys.
OPSTELLING NAALDERT: PAUL LETEN, SCHUYTEN ELROY, ROY SCHUYTEN, TOM BROUX,ERNO LATET, FRANCO PUT, OLIVIER LENAERTS, BRAM VANGENEUGDEN, KENNY VANHAEREN, NIKOLA VASIC, MICHAEL VASIC, STEVE HOUBEN, OLIVIER LENAERTS, GLENN DANIELS en CHRISTOPHE PENASSE
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter
GELE KAARTEN: Geen
RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 7
DOELPUNTEN: 16’ 1 – 0, 48’ STEVEN HOUBEN 1 – 1, 52’ BRAM VANGENEUGDEN 1 – 2, 532 – 2, 61’ STEVEN HOUBEN 2 – 3