woensdag 6 maart 2019

Wedstrijdverslag 03 maar 2019

FC TRAM – FC NAALDERT 3 – 10

Ieder weekend kent wel zijn rode draad en dit maal stond de zondag in het teken van ‘Speel hem tussen de benen’. Zo was ons jeugdig bestuur op romantisch weekend in de Ardennen en werd onze selectie de wei in gestuurd in het Mijnstadion in Beringen. Een plek vol nostalgie waar nog de sfeer van eerste klasse voetbal hing. Dat de thuisploeg selectieproblemen kende wisten we al op zaterdag. We begonnen aan de partij met enkel minuten vertraging en de partij werd op gang gefloten door onze eigen scheids. Het werd meteen éénrichtingsvoetbal en de thuisploeg wachtte geduldig op de sporadische mogelijkheden, die hen in de schoot werden geworpen. Al in de zesde minuut werd de score geopend. Emile kon zich op wilskracht een opening forceren door de verdediging en schoot het leer tussen de benen van de doelman binnen. Nog voor het kwartier stond de 0 – 3 op het bord via Sacha en opnieuw Emile. De thuisploeg kon nog milderen. Ze waren gevaarlijk op hoekschoppen en eentje verdween rechtstreeks in doel. Nikola mocht de score terug opvoeren met twee doelpunten, met tussendoor nog een doelpunt voor de thuisploeg. De ruststand van 2 – 6 werd op het bord getrapt door Emile. De catacomben van het oude FC Beringen straalden en brachten rust. Om de verloren tijd wat goed te maken werd de tweede helft spoedig hervat. Emile deed onmiddellijk zijn kunstjes van de eerste helft nog eens over, weer tussen de benen van de doelman. De thuisploeg hielp ons met een owndoelpunt en Bram mocht vandaag ook scoren. Spijtig voor hem waren zijn ouders toen al verdwenen. Het vertrouwen was toen al weg en het was bovendien koud en regenachtig. Op weer een hoekschop van de thuisploeg trapte Siemen het leer in eigen doel. Als het aan de ene kant niet lukt, probeer ik het wel aan de andere, moet hij gedacht hebben. De ‘double digits’ werd door Nikola in de notulen getrapt, al had de partij toen al afgefloten kunnen zijn. Maar over dat laatste fluitsignaal beslist nu éénmaal de scheidsrechter.
OPSTELLING NAALDERT:  ANDY BUEKERS , CHRISTOPHE PENASSE, CHRISTOPH LUCAS, NIKOLA VASIC, MICHAEL VASIC,  SACHA VASIC, BRAM VANGENEUGDEN, SIEMEN VANHOVE, EMILE VANPOL, PAUL LETEN, GLENN DANIELS en STEVEN HOUBEN.

WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’

SCHEIDSRECHTER: Erno Latet

GELE KAARTEN: Geen

RODE KAARTEN: Geen

TOESCHOUWERS: 9

DOELPUNTEN : 6’ Emile Vanpol 0 - 1, 11’ Sacha Vasic 0 - 2, 14’ Emile Vanpol 0 -3, 19’ 1 – 3, 25’ Nikola Vasic 1 – 4, 29’ 2 – 4, 31’ Nikola Vasic 2 – 5, 34’ en 37’ Emile Vanpol 2 – 6 en 2 - 7, 45’ owngoal 2 – 8, 54’ Bram Vangeneugden 2 – 9, 63’ owngoal Siemen Vanhove 3 – 9 en 67’ Nikola Vasic 3 – 10.