woensdag 16 februari 2022

Wedstrijdverslag 13/02/2022

MIEZERIKEN – NAALDERT FC 2 - 6
Naaldert wist zich vorige week te herpakken met een overwinning en vandaag werd dus naar bevestiging gezocht. Deze zondag speelde het scenario zich af in Oost-Ham bij de jongens van Miezeriken. Onze coach moest deze week beroep doen op enkele ervaringskanonnen om juist aan een voltallig elftal te komen doordat de coronabeestjes weer hun weg hadden gevonden binnen onze Manschaft. Ondanks een onuitgegeven elftal begon Naaldert scherp aan de partij. We waren niet onder indruk van de thuisploeg en prikte direct stevig terug. Op slechts enkele minuten zorgden Nikola en Senne na mooi voorbereidend werk voor de dubbele voorsprong, telkenmale wisselend van rol 0-2. Een wederdaad van de thuisploeg zat er niet in want Naaldert hield vanachter het boeltje goed gesloten. In de 20ste minuut werd het zelfs 3-0. Een overwaaiende voorzet werd opgepikt door Elroy die Brecht wist te vinden op de kleine rechthoek. Voor de rust werd er niets meer aan het scorebeeld veranderd en het was kijken of Naaldert de zijn vormpeil kon doortrekken in het 2de deel van de partij. Ook in de 2de helft had Naaldert niet lang nodig om er nog eentje bij te prikken. Wederom goed gebruik gemaakt van de ruimte in de rug van de defensie en Arne verraste vriend en vijand door de bal uiteindelijk nog af leggen op Nikola 0-4. Niet lang nadien deed Senne hetzelfde na een mooie slalom maar Arne was zelfs dusdanig verrast dat hij alsnog in de buitenspelval liep. Vanachter stond het blok bij Naaldert goed en de ervaring bij Naaldert wist wel raad met het aanvallend geweld van de thuisploeg. Naaldert kreeg zelfs nog een strafschop toegekend na een zetje op Senne en interimkeeper Christophe zorgde vol overtuiging voor de forfaitscore 0-5. Met zijn 2de in 2 weken tijd, lijkt hij ook zijn weg naar het doel te hebben gevonden. Ook Arne mocht uiteindelijk zijn doelpunt meepikken en zorgde voor de 6-0. Ondanks het volwassen spel bij Naaldert wist de thuisploeg de score voor affluiten toch nog te milderen. We hopen dat er lessen worden getrokken uit het feit dat door het midden spelen vanachteruit niet geheel zonder risico is en we delen volledigheidshalve mee dat zulke passes geenszins vallen onder de noemer van “assist” 2-6. Toch mogen we zeker tevreden terugblikken op een mooie, gretige partij van onze jongens. Op naar meer van dat! OPSTELLING NAALDERT: CHRISTOPHE PENASSE, ELROY SCHUYTEN, ARNE GORIS, SENNE GORIS, STEVEN HOUBEN, CHRISTOPHE LUCAS, BRECHT VANDE VELDE, BRAM VANGENEUGDEN, SAM DEFERME, BRENT GERAERTS en NIKOLA VASIC WEDSTRIJDDUUR: 2 X 35’ SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter GELE KAARTEN: / RODE KAARTEN: / TOESCHOUWERS: 5 DOELPUNTEN: 9’ Nikola Vasic 0 – 1, 13’ Senne Goris, 21’ Brecht Van de Velde, 0 – 3, 39’ Nikola Vasic 0 – 4 , 45’ Christophe Penasse 0 – 5, 48’ Arne Goris 0 – 6, 53 1 – 6, 55’ 2 – 6