dinsdag 10 mei 2022

Wedstrijdverslag 08/05/2022

NAALDERT FC - HEIKANT 8 - 1
Vandaag was het een bijzondere dag in ons Belgenland (buiten in Antwerpen want daar moeten ze weer speciaal doen) want alle moeders werden vandaag geëerd en in de bloemmetjes gezet. Toch moesten de bloemen nog even in de vaas blijven zitten want dit was bij onze jongens niet de eerste prioriteit van de dag. Er moest namelijk ook nog gevoetbald worden. Zelfs onze referee had deze keer zijn prioriteiten juist vooropgesteld en verscheen ook ten tonele, en we kunnen meedelen dat dit ooit anders is geweest… Vandaag een thuispartij met de jongens van Heikant die op bezoek kwamen. Na de geweldige overwinning van afgelopen week was het vandaag zoeken naar bevestiging. De blitzstart van vorige week bleef wat uit maar het was toch de thuisploeg die de partij meer naar zich toetrok in het begin van de partij. Na de openingsfase werd Yannick tegen de grond gewerkt na een steekbal. De ref leek onverbiddelijk en wees het leder naar de stip. Onze interim goalie Maarten maakte de oversteek en leek in de oversteek zijn beste krachten toch al te hebben verschoten. Een matige uithaal, weliswaar vol “overtuiging”, zette de goalie op het verkeerde been en opende de score 1-0. We leken vertrokken maar niets leek minder waar. De tegenstander wist door onze defensie te breken en met een puntertje die de vingertoppen van Maarten scheerde belandde de bal alsnog in doel . De oversteek liet ook hier de gevolgen nog voelen. Ondanks de gelijkmaker leek Naaldert er niet echt van wakker te liggen. We schakelden een tandje hoger en de doelpunten werden op korte tijd aaneengerijgd. Yannick zette Naaldert terug op voorsprong na een uitgemeten voorzet van Sacha 2-1. De voorzet van Siemen daarentegen leek iets minder uitgemeten maar desondanks resulteerde dit in de 3-1. Naaldert had de bezoekers bij de keel, en ondanks dat we af en toe in de buitenspelval liepen volgde er nog enkele treffers. Sacha plaatste vanuit een scherpe hoek het leder in doel 4-1 en nadat de veters van Cedric terug waren vastgeknoopt maakte hij zich op voor een slalommende rush vanop eigen helft tot aan overzijde 5-1. Ook Arne pikte voor rust zijn doelpuntje nog mee 6-1 en met de dubbele cijfers in het verschiet mocht er gerust worden. In het tweede deel van de partij was het vooral de vraag hoeveel doelpunten de thuisploeg er nog zou bijprikken. Senne zorgde met een afgeweken bal voor de 7-1 na rust maar nadien bleef het lange tijd windstil. Niet dat Naaldert terugviel in het spelbeeld want de voetbal was bij momenten zelfs mooier als in de eerste helft en we kwamen er zelf vlotter door maar afwerking liet toch wel de wensen over. Het vertrouwen voor doel leek zoek, er werd soms rugby gespeeld en om het in de woorden van onze ref te zeggen de afwerking was gewoon “slecht”. Buiten dat feit was er echter niets aan te merken op het spel van onze jongens en in de slotfase wisten we er dan uiteindelijk nog eentje bij te prikken, laten we zeggen met de nodige hulp van de thuisploeg. Yannick bereikte de achterlijn en de voorzet werd in eigen doel gedevieerd 8-1., tevens de eindstand. Alweer een puike prestatie van onze jongens en we hopen op meer van dat, buiten dan misschien toch de missers voor doel… Doelpunten: 9’ Maarten Clijsters 1 – 0, 12’ 1 – 1, 15’ Yannick Vanhove 2 – 1, 17’ Siemen Vanhove 3 - 1, 21’ Sacha Vasix 4 – 1, 25’ Cedric Viallatte 5 – 1, 29’ Arne Goris 6 – 1, 46’ Senne Goris 7 – 1, 61’ Owngoal 8 – 1 NAALDERT: MAARTEN CLIJSTERS, CHRISTOPHE PENASSE, ANTHONY, CEDRIC VIALLATTE, BRENT GERAERTS, ELROY SCHUYTEN, SENNE GORIS, SACHA VASIC, HANS CLAES, ARNE GORIS, LORRE CELIS, BRAM VANGENEUGDEN en SIEMEN VANHOVE WEDSTRIJDDUUR: 2 X 35’ SCHEIDSRECHTER: ERNO LATET. GELE KAARTEN: / RODE KAARTEN: / TOESCHOUWERS: 5