woensdag 15 juni 2022

Wedstrijdverslag 12/06/2022

BIJNS BOYS – NAALDERT FC 3-2
Op de dag dat alle vaders in de bloementjes werden gezet mochten de mannen van Naaldert hun eerst nog even uitleven op de voetbalvelden van Niel in As. BOHE had een dubbelboeking opstaan dit weekend maar dankzij het goede werk van ons bestuur kon Naaldert alsnog aantreden tegen Bijns Boys. Met de examens in zicht ontbraken er een paar vaste waardes in onze vaste opstelling. Gelukkig konden we weer rekenen op onze jeugd! Enkel de anciens van onze club kende de opponent vanuit een ver verleden en dat zorgde ervoor dat beide ploegen bij deze ontmoeting afwachtend aan de match begonnen. De eerste kans kwam van Naaldert. Elroy ging goed druk zette op het middenveld en kon zo de bal veroveren. Hij gaf het leer mee aan Sacha die op zijn beurt Andy zocht. Buitenkantje voet legde Andy hem keurig in de hoek en bracht Naaldert zo op voorsprong. Niet veel later was Naaldert daar opnieuw. Sacha kon na goed druk zette 1 op 1 met de doelman. Voor degene die hem in de opwarming bezig zagen leek dit de 0-2 te gaan worden. De realiteit was anders... Onze spits besloot op een uitstekende keeper. Zo kon Bijns Boys direct op de counter aanval. De bal rolde door onze defensie en de spits van onze tegenstander was een pak sneller dan onze keeper. De spits omspeelde Lennert en kon de bal in open goal binnen tikken. Een pijnlijke tegentreffer voor onze jongens. Bijns Boysnei nam geen genoegen met een gelijkmaker en zette door. Even later werden ze daar ook voor beloond. Een slecht genomen hoekschop belande aan de eerste paal waar diezelfde spits het duel te makkelijk kon winnen en hem in goal kon werken, 2-1. Naaldert moest terug aan het werk. We leken de drankpauze in te gaan met een achterstand. Maar dat buiten Andy gerekend. Yannick kon in de 16 komen en vond Andy die weer een duel won van zijn rechtstreekse tegenstander. Hij legde de bal keurig in het hoekje en was de held van de eerste helft. In de 2de helft was Naaldert het meest opgewassen tegen de felle zon en kampeerde vaak op de helft van de tegenstander. Nikola forceerde een kans voor zichzelf door een paar man uit te kappen maar besloot hoog over. Bijns Boys had niet zoveel balbezit maar zorgde wel voor de gevaarlijkste kansen. Naaldert mocht de kruising en even later ook de paal bedanken voor hun aanwezigheid. Halverwege de 2de helft kregen we een extra drankpauze van de ref. Tijd om even wat tactische aanpassingen te krijgen van de coach. Na het hydrateren kon de match weer alle kanten op. Dit totdat Brent iets te aantastelijk werd met onze tegenstander. Brent werd al eerder door de vingers gezien met handspel in de 16 maar deze keer kwam hij er niet zonder schuld vanaf. Onze keeper wist al vaker te bewijzen dat hij een penalty kon pakken en zat ook deze keer in de goede hoek. Jammer genoeg kon Lennert de bal net niet uit zijn goal houden, het verdict: 3-2. Onze speler-voorzitter Bram gaf niet op en nam de bal snel uit de netten om nog eventjes door te pompen. Een paar minuten voor tijd was het ook diezelfde Bram die verschroeiend uithaalde vanuit de 2de lijn. Maar tot een paar frustraties over het optimistische shot belande de bal ver in het bos. Geruchten gaan dat de ballenjongen nog steeds opzoek is naar de bal. Het eindsignaal klonk over het veld en de teleurstelling droop ervan af. Onze jongens hadden alles gegeven in dit warme weer maar het mocht weer net niet zijn. Het seizoen afsluiten met een winst volgende week is een must. Nog 1 match alles geven! C’MON BOYS!! OPSTELLING: LENNERT GEYBELS, MAARTEN CLIJSTERS, BRENT GERAERTS, BRAM VANGENEUGDEN, CHRISTOPHE PENASSE, ANDY PUT, ELROY SCHUYTEN, HANS CLAES, YANNICK VANHOVE, SACHA VASIC, NIKOLA VASIC en STEF LETEN; WEDSTRIJDDUUR: 2 X 35’ SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter GELE KAARTEN: / RODE KAARTEN: / TOESCHOUWERS: Onze trouwe spionkop DOELPUNTEN: 15’ 0-1 ANDY PUT; 21’ 1-1; 26’ 2-1; 35’ 2-2 ANDY PUT; 64’ 3-2 verslag door Lennert