maandag 13 februari 2023

Wedstrijdverslag 12/02/2023

FC NAALDERT - HEIKANT 5-0
Na de uitzonderlijk sterke prestatie van Naaldert tegen Heyax stond vandaag Heikant tegenover onze mannen. Met Sacha en Yannick in de tribune en Roy die nog moest bekomen van zijn inspanning vorige week, kwam Oli vandaag onze rangen versterken. Het begin van de wedstrijd liep anders dan gehoopt. Naaldert probeerde goed te voetballen maar het werkte allemaal even niet. Heikant was de sterkste ploeg in de openingsfase. Het produceerde direct al een paar kansen maar dit leverde geen doelgevaar op. De kansen van onze mannen bleven echter schaars. Oli probeerde het met zijn mindere linker van net buiten de 16-meter, maar die bal zeilde ver langst. De eerste echte doelpoging kwam van onze tegenstander. Na een dikke 15 minuten spelen kopte de spits gevaarlijk op doel. Onze doelman had een goede parade nodig om deze uit zijn goal te zweven en Naaldert in de race te houden. Even later mocht Siemen een bal via vrije trap voor goal gooien. Senne was goed ingelopen en kopte de bal over de doelman de netten in.1-0 Naaldert en onze winger kon zijn 3de goal in 2 matchen maken. Een goal die onze jongens helemaal wakker schudde. Heikant was de grip over de match verloren en dat gaf even rust aan Naaldert. Nikola kon even later helemaal voor rust zorgen nadat hij zijn doelpoging zag afwijken en voorbij de doelman tegen de netten zag vliegen 2-0. Diezelfde Nikola kon zijn doelpuntensaldo verdubbelen nadat hij goed diepgestuurd werd. Jammer genoeg vond hij de doelman op zijn weg. Ook Oli had de 3-0 voorsprong in de voet na een inworp van Sam, maar opnieuw kon de doelman een goede reflex uit zijn mouwen schudden. De corner die erop volgde belande voor de voeten van Brent die zomaar 2 man uitdribbelde en hem klaar kon leggen voor Elroy. De doelman stopte het schot maar Christophe was sterk gevolgd en kon de rebound binnen tikken. Zo kon Naaldert met een sterke 3-0 voorsprong gaan rusten. De strijd was zeker nog niet gestreden. Terugdenkend aan de heenmatch waar we een 4-1 ruststand uit handen gaven. De coach van Heikant had zijn mannen weer opgepept en opnieuw kwamen ze sterker uit de startblokken. Al snel in de tweede helft had Heikant een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. Lennert gooide zich 3 keer achter elkaar spectaculair voor de bal en tot grote frustraties van Heikant hield hij opnieuw zijn netten sterk schoon. Dit beloond met deugddoende knuffels van zijn ploeggenoten. De kers op de taart werd er opgezet op de counter die erop volgde. Elroy zocht een één-tweetje met Nikola en verscheen oog en oog met de doelman. Hij kon de bal zuiver langst de doelman in het hoekje schuiven, 4-0. Opluchting in de defensie van Naaldert die het zwaar had om overeind te blijven. De frustraties bleven groeien bij Heikant en begonnen dit te uiten met harde schoppen en vuile woorden. Even leek de match uit handen te lopen maar een kordate Erno hield alles goed onder controle. Oli wou heel graag zijn goaltje meepikken. Hij kreeg ook een niet te missen kans aangeboden door Elroy en moest de bal gewoon in open goal binnen duwen. Met grote verbazing duwde hij de bal alsnog langst de open goal. De forfaitscore kwam er pas een 10-tal minuten voor tijd. Senne stuurde Nikola weg die de bal vanuit een scherpe hoek in het hoekje van de goal. De spionkop gestuurd door Maarten, die na 2 minuten spelen vervangen moest worden, zetten zijn overwinningsliederen in gang. Heikant kon nog 1 keer door de defensie glippen en oog in oog met Lennert komen, maar onze doelman was erop gebrandt de 2de cleansheet op rij te pakken. Het was een fel bevochten overwinning vandaag, ookal is het niet af te lezen in de eindstand. Naaldert was sterk maar Heikant deed zeker niet onder. Op naar Wijer! GOALS: 20' SENNE GORIS 1-0 ; 25' NIKOLA VASIC 2-0 ; 34' CHRISTOPHE PENASSE 3-0 ; 42' ELROY SCHUYTEN 4-0 ; 60' NIKOLA VASIC 5-0 OPSTELLING: LENNERT GEYBELS, SAM DEFERME, LORRE CELIS, MAARTEN CLIJSTERS, BRAM VANGENEUGDEN, CHRISTOPHE PENASSE, ELROY SCHUYTEN, SIEMEN VANHOVE, OLIVIER LENAERTS, SENNE GORIS, BRENT GERAERTS en NIKOLA VASIC WEDSTRIJDDUUR: 2X 35' SCHEIDSRECHTER: ERNO LATET GELE KAARTEN: / RODE KAARTEN: / TOESCHOUWERS: 17