dinsdag 4 september 2012

Wedstrijdverslag 01/09/2012

OCQUIER – NAALDERT FC 1 – 1
Het heeft onze secretaris bloed, zweet, tranen en een hoop gsm-kaarten gekost om onze eerste voorbereidingswedstrijd op het seizoen geregeld te krijgen tijdens ons jaarlijks verblijf in Borlon. Maar uiteindelijk hebben zijn inspanningen toch de vruchten afgeworpen en trokken we zaterdag naar de terreinen van Ocquier, de plaatselijke voetbalploeg. Dit zou niet zomaar een tegenstander worden want we zouden het opnemen tegen het B-elftal van een 3de provincialer, een heuse uitdaging dus. Dit zou de ultieme voorbereiding zijn op het nieuwe seizoen. Zouden de jongens van Naaldert getraind genoeg zijn, zouden de loopschema’s gevolgd zijn? Dit ging allemaal duidelijk worden in de komende 70 minuten, die vooral om genieten gingen draaien want wees nu eerlijk dit is iets wat de geschiedenisboeken van Naaldert zou ingaan. De wedstrijd ging van start en al onmiddellijk werd duidelijk dat de jonge tegenstander iets getrainder was dan de jongens van Naaldert. Ocquier probeerde al combinerend door te breken maar zoals geweten is, is Naaldert een ploeg vol karakter en vechtlust en werd de tegenstander onmiddellijk een halt toeroepen. Echt grote kansen wist de tegenstander niet af te dwingen buiten in de 15de minuut toen onze oldtimer Erno iets te gretig wou verbroederen en een te korte terugspeelbal gaf. Met een uitstekende parade hield Andy zijn netten schoon. Ocquier had duidelijk de overhand in het balbezit maar Naaldert wist toch enkele keren terug te prikken en zo kregen we dan toch het gevoel dat er meer in zat. Een wedstrijd die elke kant op kon. In de tweede helft werd toch redelijk snel duidelijk dat we fysiek duidelijk het onder spit moesten delven en zo wist de tegenstander meer en meer door te breken via ons middenveld. De kansen namen toe maar de brilscore bleef op het bord staan. We  probeerden het dan maar op de counter, ditmaal ook zonder succes. Ook de goalie van Ocquier bleek in zijn nopjes want hij wist met een geweldige parade op een streep van Elroy zijn ploeg overeind te houden. Uiteindelijk kwam Ocquier na enkele prikjes dan toch op voorsprong 1-0 tot groot ongenoegen van Naaldert. Maar de jongens van Naaldert bleven niet bij de pakken zitten en hoopte toch op dat ene doelpuntje, de eerredder. Glenn ging dan ook maar is iets forceren. Na een balonderschepping ging hij ook eens oprukken naar voren. Na een spurt van 100 meter(als het veld al 100 meter was) kwam hij alleen voor doel en met zijn laatste krachten wist hij de gelijkmaker op het bord te zetten 1-1. De voorlopige topscoorder van Naaldert vroeg nadien onmiddellijk voor een applausvervanging. Wisselen op zijn hoogtepunt zullen we dan maar zeggen. Het was een sportieve wedstrijd waar sommige spelers zwaar in het rood moesten gaan. Het was vechten tot de laatste minuut toen het eindsignaal bij sommige als muziek in de oren klonk. Een mooie wedstrijd die gevolgd werd met een fijne bbq en een stevige derde helft voor beide ploegen.