maandag 10 september 2012

Wedstrijdverslag 09/09/2012

HEIKANT – NAALDERT FC                          2 – 6
Het moment waar we 2 maanden op gewacht was eindelijk daar: de competitie begon weer!!! Voor de openingswedstrijd stonden we recht tegenover Heikant, die het net zoals Naaldert al moeilijk hadden om aan een elftal te komen(met al die vakantiegangers tegenwoordig). Met de mooie voorbereidingsmatch van vorige week wisten we al dat het enthousiasme niet ver te zoeken zou zijn bij de jongens van Naaldert. We maakten het spel maar aan onze nauwkeurigheid en onze snelheid zal nog gewerkt moeten worden, wat natuurlijk niet abnormaal is in een eerste wedstrijd. Naaldert ging op zoek naar het openingsdoelpunt en drukte de tegenstander terug op eigen helft. In de 11de minuut was het eerste doelpunt van het seizoen een feit. Naaldert kwam opzetten op de links flank. Christophe wist de bal voor te brengen en met wat hulp van de defensie werd de bal in eigen doel gewerkt 0-1. Voorlopig leek Glenn de titel van topscoorder achter zijn naam te houden, maar zou dit blijven duren?  Naaldert was baas maar toch wist Heikant tegen de gang van het spel in terug op gelijke hoogte te komen op de counter 1-1. Het was toch even schrikken maar als je je kansen niet weet te benutten(de 1 al erger als de ander maar daar kom ik later nog even op terug). Onmiddellijk na de gelijkmaker dacht Steven het dan maar zelf op te lossen. Via een mooie actie sneed Steven naar binnen en met een prachtige uithaal wist hij overhoeks Naaldert weer op voorsprong te brengen. In de 2de helft kreeg Naaldert nog meer ruimte en kon het het spel helemaal achter zijn naam schrijven. Onder de bloedhete zon probeerde Naaldert het balletje van voet tot voet te laten gaan, het is wel nog een lange weg om het niveau van de laatste wedstrijd van vorig jaar te halen maar het was al bij al niet slecht. In de 40ste minuut wist Christophe de boeken bij Heikant dan helemaal dicht te doen. Op een pegel van Franco moest de goed-keepende goalie van Heikant de bal lossen. Een alerte Christophe wist hier wel raad mee 1-3. Na de 1-3 hield Kenny het maar voor besloten als voorstopper en ging hij aanvallend maar wat uitsteken. En zo gezegd zo gedaan.  Via een mooie combinatie wist hij uiteindelijk alleen voor doel te komen en de 1-4 achter zijn naam te schrijven. De ene keer gaat het al wat gemakkelijker als de andere keer en zo wist hij 2 minuten later een reuze kans de nek om te wringen en het zou niet bij deze ene kans blijven. Natuurlijk loopt Paul er ook nog rond. Via een mooie pass van Tom( het is gelukt), kwam de bal bij Franco die met een afgemeten voorzet de bal aan de 2de paal wist te brengen waar Paul op de volley de keeper kansloos achterliet 1-5. Onmiddellijk na de 1-5 was het Heikant dat nog liet zien dat ze niet afgedaan hadden en kon het met slecht 3 passes na het passeren weer iets dichter bij komen 2-5. Het probeerde nog een vuist te maken maar het moest toch het onderspit delven tegen de jongen van Naaldert. De rol van mede-aanvaller leek Kenny wel op het lijf geschreven en in de 63ste minuut wist hij na het uitkappen van een tegenstander de bal langst de goalie te schuiven en zo was de 2-6 eindscore een feit. De titel van topscoorder gaat van verdediger naar verdediger(hij heeft er wel wat kansen voor nodig gehad). Een wedstrijd waar de score toch wat meer had kunnen zijn, maar waar ook uit blijkt dat we nog wel wat werk aan de winkel hebben.

OPSTELLING NAALDERT: CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, SCHUYTEN ELROY, ROY SCHUYTEN, STEVEN HOUBEN, ANDY BUEKERS, GLENN DANIELS, KENNY VANHAEREN, FRANCO PUT, LUC GYSBRECHTS, TOM BROUX
SCHEIDSRECHTER: STANNY KORTZORG
GELE KAARTEN: Geen
RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 8
DOELPUNTEN: 9’ OWN GOAL 0 – 1, 18’ 1 – 1, 20’ STEVEN HOUBEN 1 – 2, 40’ CHRISTOPHE PENASSE 1 – 3, 44’ KENNY VANHAEREN 1 – 4, 53’ PAUL LETEN 1 – 5, 54’ BENJAMIN KORTZORG 2 – 5, 63’ KENNY VANHAEREN 2 - 6