maandag 11 februari 2013

Wedstrijdverslag 10/02/2013

STALSEHEIDE - NAALDERT FC                 1 – 8
Met de enorme sneeuwval van de afgelopen nacht zorgde koninkje winter voor een wit sneeuwtapijt op het voetbalveld maar dit weerhield de jongens van Naaldert niet om hun stoute schoenen aan te trekken en te voetballen. De tegenstander van vandaag, Stalseheide, had hun niet verwacht aan een potje voetbal en zou aantreden met slechts een selectie van 9 man. Na aanvang  dacht Naaldert onmiddellijk gebruik te maken van deze numerieke meerderheidssituatie en ging  gretig van slag. Het zou ook niet lang duren eer we op voorsprong wisten te klimmen. Via een voorzet wist Steven Naaldert op voorsprong te brengen 0-1. Zelfs nog voor de tegenstander voltallig bleek te zijn(enkele spelers werden nog opgetrommeld), zou Naaldert de score al uitbreiden en stond de 0-2 al op de bordjes. Ditmaal zou het ook Steven zijn die maar eenvoudig moest binnentikken op een pass van Paul 0-2. Ondanks het veld wist Naaldert toch mooi voetbal op de been te brengen en was er van Stalseheide maar weinig sprake. Naaldert domineerde. De scheidsrechter van vandaag bleek toch niet helemaal warm te zitten en besloot vroegtijdig het rustsignaal te geven. Na enkele discussies zou de eerste helft toch nog met 10 cruciale minuten verlengd worden. In deze minuten dacht Norbert in zijn eerste wedstrijd na nieuwjaar toch zijn debuut niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Via een extreem zware duwfout in eigen strafschopgebied kreeg Stalseheide een penalty toegekend. De kartonnetjes werden wonder boven wonder op zak gehouden en via de paal werd Andy kansloos achtergelaten en zou Stalseheide weer wat aansluiten voor de koffie 1-2. Na de rust had Stalseheide bloed geroken en ging opzoek naar de gelijkmaker. Niet lang na de koffie kreeg Stalseheide weer een penalty toegekend maar ditmaal zou de deklat redding brengen. Een cruciale fase in de wedstrijd die in het voordeel van Naaldert uitdraaide. Nadien herpakte Naaldert zich en ging wederom als een geoliede platwals tekeer die niet veel meer zou overlaten van de opponent. Bij de 1-3 na goed volgen van Christophe gingen de boeken dicht bij Stalseheide en bepaalde Naaldert het spelbeeld. Slechts enkele minuten later werd ook Paul diep gestuurd op een sublieme pass van Christoph en stond de 1-4 al op de bordjes.  De tegenstander werd bij iedere aanvallende actie een halt toegeroepen en de ruimte werd door Naaldert uitdrukkelijk benut om toch bij momenten mooie acties teweeg te brengen. In de 53ste minuut werd Steven op randje buiten spel op pad gestuurd en was de 1-5 ook al een feit. Ook bij het volgende doelpunt zou Steven een hoofdrol spelen en zou de bal na een overtreding op Steven op de stip belandden. Andy werd dan ook eens aan het werk gezet en zette de penalty mooi om in de 1-6 cijfers. Naaldert was op dreef en met nog een klein kwartier te spelen, zou het hier uiteraard niet bij blijven. In de 63ste minuut werd Paul door de ver-uitgekomen, goed keepende goalie van Stalseheide afgestopt. De bal belandde bij Steven die dan weer geen genade kende en koelbloedig met een lob de bordjesman weer aan het werk zette 1-7. Ook Paul wenste nog voor affluiten nog een doelpuntje mee te pikken en in stijl. Wel had hij voor dit hakje reeds enkele keren geoefend tijdens de wedstrijd en zou het 3de keer goede keer worden 1-8. Dit zou ook eveneens de eindscore zijn want Elroy besloot net voor affluiten genade te tonen en alleen voor doel toch de score te beperken na bewust missen. Een wedstrijd die volledig door Naaldert gedomineerd werd en de 3punten koelbloedig wist te veroveren. Koud pakken noemen ze dat.
OPSTELLING NAALDERT: ANDY BUEKERS, CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, ELROY SCHUYTEN, TOM BROUX, MICHAEL VASIC, FRANCO PUT, GLENN DANIELS, CHRISTOPH LUCAS, STEVEN HOUBEN, NORBERT VELTJEN
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: Plaatselijke scheidsrechter
GELE KAARTEN: Geen
RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 6
DOELPUNTEN: 8’ en 23’ STEVEN HOUBEN 0 – 1 en 0 – 2, 30’ 1 – 2 (PENALTY), 44’ CHRISTOPHE PENASSE 1 – 3, 49’ PAUL LETEN 1 – 4, 53’ STEVEN HOUBEN 1 – 5, 57’ ANDY BUEKERS 1 – 6 (PENALTY), 63’ STEVEN HOUBEN 1 – 7, 65’ PAUL LETEN 1 - 8