maandag 18 februari 2013

Wedstrijdverslag 17/02/2013

NAALDERT FC - HEIKANT                           5 – 0
Ideale weersomstandigheden zorgen niet altijd voor het perfecte voetbal maar zo zou de vechtlust en de inzet van de jongens van Naaldert vandaag de bakermat worden voor een klinkende overwinning. Ook zorgde de vele kwaaltjes en de romantische weekendjes van de spelerservoor dat Naaldert maar nauwelijks met 11 man verscheen en zouden degene die zich op een halve wedstrijd hadden voorbereid toch hun grenzen moeten verleggen. Wel zou Naaldert in de loop van de wedstrijd versterking krijgen en zou de bekende “bobbel” (voor de thuisploeg toch) geregeld zijn dienst bewijzen. Na aanvang begon Naaldert vrij slordig, een lijn die we praktisch over heel de wedstrijd zouden doortrekken. Toch werd de eerste echte doelpoging genoteerd voor de thuisploeg maar het doel stond in Christophe zijn gedachte toch ergens anders en hij besloot alleenstaand een metertje naast met het hoofd. Ondanks de slordige passes die zich opstapelde bij de thuisploeg wist Heikant niet echt voor dreiging te zorgen want verdedigend stond Naaldert weer sterk te spelen. Het zou blijven met enkele pogingen vanuit de 2de lijn waar Andy nauwelijks moeite mee bleek te hebben. In de 15de minuut wist Naaldert de brilscore dan toch teniet te doen en belandde een voorzet van Paul bij Steven die maar eenvoudig moest binnentikken 1-0. Voetballend liep het al niet van een leien dakje en zo zou het voor rust scorend ook niet vlotten. Geregeld wist Naaldert door te breken maar zonder succes. Met een minimaal verschil mochten beide teams de rust in. Na de rust wist Naaldert dat het nog een doelpuntje nodig had om wat meer ademruimte te verkrijgen. Het zou niet lang wachten zijn eer Naaldert verder wist uit te lopen. Na een stevig door zetten van Leroy legde hij de bal opzij tot bij Elroy. Vanop randje 16 besloot Elroy op doel en trof raak 2-0. Het was toch nog even het hart vasthouden toen Heikant vlak na de 2-0 toch wist door te bereken maar de deklat zou redding brengen. Met nog een kwartier te spelen lieten de jongens van Naaldert zien dat ze het doel toch wisten staan en zou dit nog enkele doelpunten teweeg brengen. Steven wist in de 60ste minuut de boeken helemaal toe te doen en zorgde ervoor dat de 3 punten zeker binnenshuis bleven 3-0. Met deze comfortabele voorsprong dacht ook de verdediging geregeld op te rukken en hun kans te wagen en zo begon Glen aan zijn spurt van 90 meter. Oog in oog met de goalie van Heikant besloot hij met zijn laatste krachten op de keeper en bleef de applausvervanging zoals in Ocquier uit. Heikant, die het in de 2de helft ook vooral van afstandspogingen moest hebben, kon in de slotfase geen vuist meer maken en zo zou Naaldert de score nog verder uitbreiden. Ook Leroy mocht zijn doelpuntje meepikken en mocht op een voorzet van Paul alleenstaand binnenleggen 4-0. Nog voor affluiten wist Franco dan nog de forfaitcijfers op het bord te zetten nadat hij op een voorzet van Ronny tussen goalie en verdediger wist binnen te tikken 5-0. Een matige partij van Naaldert waar we best enkel de punten en de vechtlust in ons achterhoofd kunnen houden.
OPSTELLING NAALDERT: ANDY BUEKERS, CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, ELROY SCHUYTEN, TOM BROUX, LEROY SCHUYTEN, FRANCO PUT, GLENN DANIELS, RONNY SCHOOFS, STEVEN HOUBEN, NORBERT VELTJEN
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: ARSENE WOUTERS
GELE KAARTEN: Geen
RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 11
DOELPUNTEN: 15’ STEVEN HOUBEN 1 - 0, 37’ ELROY SCHUYTEN 2 – 0, 60’ STEVEN HOUBEN 3 – 0, 63’ LEROY SCHUYTEN 4 – 0, 65’ FRANCO PUT 5 - 0