donderdag 24 oktober 2019

Wedstrijdverslag 20/10/2019

WEIER – NAALDERT FC      3 – 1

Afbeeldingsresultaat voor voetbal disney
Vandaag trokken we met ons elftal naar de verre boerenbuiten in Nieuwerkerken. Of het althans enige symboliek weergaf op voorhand, laten we in het midden maar de weergoden hielden zich niet in en presenteerden  niet de ideale voetbalomstandigheden. Op het terrein van Weier geeft dat best wel een vettig boeltje en tegen een geducht opponent, die ook nog niet verloren had dit seizoen, lagen de punten dus niet voor het grijpen. We begonnen wel onverschrokken aan de partij maar een blitzstart zoals vorige weken zat er deze keer niet in. Het golfde wat op en af en op het kwartier was het zelf de tegenstander die als eerste de brilscore van het bord wist te vegen na een iets te vrije doorloop 1-0. Uiteraard nog geen vuiltje aan de lucht (ook moeilijk met al die regen) maar een antwoord hadden we niet klaar tegen een goed georganiseerde thuisploeg. Iets later schoten we zelf organisatorisch te kort op een hoekschop en zo keken we al gauw tegen een dubbele achterstand aan. Doe daar ook nog eens een “hobbel”doelpuntje bij langs onze zijde (de bal deed weer vanalles) en zo blijkt wel dat als we op achterstand komen dit seizoen, we dat precies wel te goei doen 0-3. Zo kreeg ons twaalftal (Siemen had de weg uit zijn bed gevonden) voor de 2de helft een loodzware taak voorgeschoteld. We begonnen mentaal met een schone lei maar de kloof die geslagen was, zou net iets te diep zijn. We kwamen wel nog terug tot op 3-1 nadat Roy de bal in de hoek schilderde vanuit de 2de lijn maar  we hadden het vandaag ontzettend moeilijk om een doorbraak te forceren. Het was in de 2de helft wel allemaal iets beter maar het laatste puzzelstukje werd vaak door eigen toedoen niet gelegd. De supersolo werd verkracht door een slechte pass, de perfecte voorzet bleef uit en als de vrije trap al eens binnen het kader viel dan stond de goalie in de weg, ... Enfin, het was altijd wel iets. Natuurlijk ook credits voor de goed voetballende thuisploeg maar deze nederlaag moeten we toch enkel toeschrijven aan onszelf. Zo krijgen we dit seizoen onder coach Bram een eerste nederlaag te verwerken en is het kijken hoe het met de veerbaarheid van Naaldert is gesteld. Nu eigenlijk is de veerbaarheid wel al bewezen want in de 2de en heel sterke derde helft wisten we statistisch gezien wel al te winnen. Terug op naar een overwinning volgende week dan?

OPSTELLING NAALDERT:  ANDY BUEKERS, LENNERT GYBELS, CHRISTOPHE PENASSE,  ELROY SCHUYTEN, NIKOLA VASIC, SENNE GORIS, CHRISTOPH LUCAS, BRAM VANGENEUGDEN, ARNE GORIS, ROY SCHUYTEN, SIEMEN VANHOVE en JESS HUYBRECKX

WEDSTRIJDDUUR: 2 x 40’

SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter