dinsdag 29 oktober 2019

Wedstrijdverslag 27/10/2019

FC NAALDERT - HEJAX                             2 – 0

Afbeeldingsresultaat voor voetbal goofyNa een eerste nederlaag vorige week was het vandaag tijd om onze rug te rechten. We kregen deze week zelfs een extra  uurtje om onze rug nog wat voor te bereiden (of op stap te gaan)  met misschien een laatste klokverschuiving naar winteruur.  Zelfs Paul kreeg zijn rug gerecht maar op zijn galawedstrijd gaan we blijkbaar jammer genoeg nog even moeten wachten. Met een jonge selectie gingen we op zoek naar een nieuwe overwinning op ons palmares. Zeg maar zeer jonge selectie want Elroy en Christophe krikten  als oldies het ervaringsgehalte toch nog wat naar boven. Het jeugdig enthousiasme werd ook meteen ten tonele geworpen en Naaldert ging op zoek naar de openingstreffer. De tegenstander leek niet direct onder de indruk en deed ook gretig mee aan het spelletje. Naaldert had wel het voetballend overwicht maar de tegenstander ontwrichten zat er niet direct in. De goalie werd vanuit verschillende hoeken getest maar verder dan een afgekeurd doelpunt  van Sacha na het foutief ontfutselen van een geklemde bal van de keeper  zou Naaldert niet komen. Tijd om even te op adem te komen en wat te drinken terwijl onze Bram in zijn eentje nog een tikje moest verwerken (gezien de luide schreeuw waren we overtuigd van schijnschade). Er stond nog tijd genoeg op de klok om de code te kraken en na een opluchtend boerke was het tijd om in de 2de helft op zoek te gaan naar de voorsprong. Ook nu was het best een potig helftje waar Naaldert toch wel de beste voetbal presenteerde zonder al te veel grote uitgespeelde kansen. Dat het niet altijd perfect uitgespeeld moet zijn bewees Arne want hij profiteerde in de 44ste minuut van een te korte terugspeelbal door zich naar het leder te gooien. Hij heeft blijkbaar getraind op zijn walruskes en zette Naaldert zo op voorsprong 1-0. Wel was nadien nog even schrikken toen Naaldert het leder niet kreeg weggewerkt vanachter en de bal de lat streelde na een kopbal  maar verder zouden we ons niet meer in de luren laten leggen. We wisten zelfs nog verder uit te lopen en de overwinning helemaal veilig te stellen nadat Siemen vanachter uit een actie op de been zette en Arne met een KDB-krul de bal in de haak torpedeerde 2-0.  Een stevig partijtje met niet al teveel kansen waar Naaldert toch als betere uit de strijd wist te komen. Op naar een verdiend weekje rust en maar hopen dat dit niet ten koste van onze overwinningsflow zal komen.

OPSTELLING NAALDERT:  LENNERT GYBELS, CHRISTOPHE PENASSE,  ELROY SCHUYTEN, OLIVIER LENAERTS, SIEMEN VANHOVE, SENNE GORIS, CHRISTOPH LUCAS, BRAM VANGENEUGDEN, EMILE VANPOL,SACHA VASIC en ROY SCHUYTEN

WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’

SCHEIDSRECHTER: LUC GYBELS