donderdag 15 oktober 2020

Wedstrijdverslag 11/10/2020

DZS NASSER - FC NAALDERT 2 - 0
Vandaag trokken we naar de weilanden van Weier om het te gaan opnemen tegen de jongens van Nasser. Onze coach kon voor de wedstrijd van vandaag enkele grijze haren extra registreren want er waren weer wat selectieproblemen opgedoken vlak voor de partij. Tennissen op zaterdag en zelfs met de hond gaan wandelen kunnen spierblessures opleveren en zodus puzzelwerk voor de coach. Steven werd dan opgeroepen en bij de selectie gevoegd en zo werd het ervaringsniveau alsmede de gemiddelde leeftijd voor vandaag wat opgekrikt. Christophe vond het daarmee ook niet slecht dat hij zijn titel als oudste mocht doorgeven. Ondanks de professionele groepsopwarming van de thuisploeg (wat bij ons blijkbaar niet geregeld kon worden volgens de coach) was het toch Naaldert wat het best voor de dag kwam. Onmiddellijk kwamen we met goede voetbal op de proppen en zetten we de thuisploeg onder druk. Een sterk begin en de eerste kleine prikjes werden genoteerd in ons voordeel maar het doelhout voorkwam de voorsprong voor Naaldert. Sacha trachtte nog aanspraak te maken penalty ietslater maar het iets te enthousiaste geschreeuw voorkwam dat de bal effectief op de stip belandde. De tegenstander leek onder de indruk maar we kwamen toch goed weg nadat ook zij niet veel later op het doelhout stootten. Hoewel we domineerden vertaalde dit zich niet in het scorebeeld. In Polen beschikken ze blijkbaar ook over kwaliteitsdoelmannen want alle wapenfeiten werden teniet gedaan. De Wet van Murphy kwam dan uiteindelijk ook tevoorschijn want een 10minuten voor rust werd teveel ruimte gelaten op het middenveld en de tegenstander kreeg de kans om uit te halen, de 1-0 als gevolg. Een mentale tik maar het was oppeppen tijdens de rust om te knallen in het 2de deel van de partij. Knallen was misschien iets te veel gevraagd want in het 2de deel ging het iets moeizamer. Combinerend vonden we elkaar iets minder en kozen we vaak de moeilijkere oplossing met als gevolg dat er meer energie werd gestoken in de duels. We kwamen wel nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar zelfs de gekende krul van Steven werd uit de hoek geplukt. We namen naarmate de wedstrijd vorderde meer risico en uiteindelijk werd op een snelle counter de boeken dichtgedaan bij onze jongens 2-0, tevens de eindstand. Zeker geen slecht partijtje van onze jongens en veel positieve elementen om mee te nemen, al is het deze week wel zonder de drie punten. Doorspoelen en op naar de volgende partij! OPSTELLING NAALDERT: LENNERT GEYBELS, CHRISTOPHE PENASSE, ELROY SCHUYTEN, NIKOLA VASIC, SENNE GORIS, JESS HUYBRICKX, ARNE GORIS, MAARTEN CLIJSTERS, YANNICK VANHOVE, SACHA VASIC, BRAM VANGENEUGDEN en SIEMEN VANHOVE WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’ SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter GELE KAARTEN: geen RODE KAARTEN: geen TOESCHOUWERS: 13 DOELPUNTEN : 28’ 1 – 0 , 59’ 2 – 0