dinsdag 5 oktober 2021

VV De Bunt – FC Naaldert 4 – 1
De eerste uitmatch van het seizoen stond op het programma tegen de jongens van De Bunt, waar Naaldert vorige week thuis de boot in ging. Het plein lag er goed bij ondanks de vele regen en wind van de nacht ervoor. Naaldert trapte de wedstrijd op gang en probeerde de bal rond te tikken, De Bunt zette hoog druk. Er werd fair gevochten voor elke vierkante centimeter grond. In de vijfde minuut werd er een corner weggegeven na slecht wegwerken, de boomlange spits van De Bunt werd helemaal alleen gelaten en kon vrij inkoppen. Vijf minuten later werd de stand 2-0 na een identieke corner van de thuisploeg, Naaldert wist geen raad met de hoekschoppen tegen. De turbo van de uitploeg sloeg eindelijk aan en er werd goede voetbal op de mat gelegd maar er volgde geen grote kansen. De Bunt counterde vlijmscherp, in de 15de minuut probeerde Bram de bal weg te werken na een voorzet en verschalkte zo bijna de eigen doelman. De bal belande tegen de deklat en zo in de tegenstander zijn voeten maar trapte pardoes op Christophe. Een tiental minuten later wist de thuisploeg dan uiteindelijk één van hun counters af te werken, de keeper was kansloos tegen de spits die de bal in de verste hoek legde. Naaldert moest diep gaan om de tegenstander af te stoppen, zo diep zelfs dat Maarten langs de plein moest gaan spouwen. Elroy is zijn titel met glans verloren aan Maarten, enkel deed Elroy het op de middenstip een aantal jaren geleden. Met een 3-0 achterstand gingen de jongens van Naaldert de rust in. Onze trouwe supporter Erno vroeg tijdens zijn peptalk tijdens de rust minstens één doelpunt, dit kreeg hij in de 45ste minuut. Arne streepte de bal net buiten de zestien zuiver in de hoek, de keeper was aan de grond genageld. Naaldert nam de match in handen en lieten de tegenstanders achter de bal aanlopen maar tot grote kansen kwamen ze niet. De thuisploeg speelde met lange ballen die de verdediging een aantal keren verraste maar een alerte Christophe wist met enkele fraaie reddingen de stand op het bord te houden. In de 60ste minuut moest Christophe zich toch omdraaien, de spits kwam alleen voor doel en legde de bal keurig in de verste hoek. De uitploeg probeerde nog een aantal keren tegen te prikken maar de laatste pas kwam niet altijd aan. Zo werd de match afgefloten met dezelfde eindstand als vorige week. Wat de jongens van Naaldert zeker mogen onthouden is de goede voetbal van de tweede helft, het diep moeten gaan (tot spouwen aan toe) en de goal voor Erno. Voor met 10,5 ma gespeeld te hebben was het zeker geen slechte wedstrijd enkel jammer van de einduitslag. OPSTELLING NAALDERT: CHRISTOPHE PENASSE, BRAM VANGENEUGDEN, MAARTEN CLIJSTERS, ELROY SCHUYTEN, BRECHT VANDE VELDE, NIKOLA VASIC, ARNE GORIS, SENNE GORIS, SIEMEN VANHOVE, YANNICK VANHOVE EN BRENT GERAERTS WEDSTRIJDDUUR: 2 X 35’ SCHEIDSRECHTER: VASTE SCHEIDS VV DE BUNT GELE KAARTEN: / RODE KAARTEN: / TOESCHOUWERS: 6 DOELPUNTEN: 5’ – 1-0, 10’ – 2-0, 25’ – 3-0, 45’ – 3-1 Arne Goris, 60’ – 4-1 Verslag van Bram