zondag 4 september 2011

WEDSTRIJDVERSLAG 04/09/2011

NAALDERT FC - WAUBERG HEIDE        4 - 1
Eindelijk weer voetbal! Deze eerste wedstrijd van het seizoen op een uitstekende grasmat(toch nog voor minstens 1 seizoen), werd gespeeld onder het goedkeurend oog van de weergoden. Na enkele inkomende transfers doorgevoerd te hebben (via een achterdeur weliswaar) hoopten we  de blessures van enkele spelers te kunnen opvangen. Na 2 maanden van zeer zware intensieve voorbereiding, waren we allen gebrand op een eerste overwinning om het seizoen glansrijk in te zetten. Zeker na onze nederlaag op Wauberg heide waar we tegen 9 man het onderspit moesten delven, riep nog pijnlijke herinneringen op !!!  De tegenstander zelf koos in plaats van verjonging van het team voor wat meer ervaring om het goed voorbereide Naaldert te kloppen. Het was dus een zeer belovende match en dit was natuurlijk ook op het terrein merkbaar. Naaldert begon goed aan de partij. Er werd goed druk gezet op de tegenstrever en Naaldert dwong geregeld kansen af. De ene kans al groter als de andere. Tot scoren kwam het echter niet. Tot de 17de minuut na een dom handspel van de tegenstander.  Het spel werd hervat met een pass naar Paul, die alle tijd van de wereld had. Na 2 maanden intensief trainen op de lange bal, kon hij zonder enig probleem Michael vinden, die de keeper kansloos achter liet met het hoofd. Het was 1-0 en Naaldert pakte verdiend de leiding. Naaldert bleef komen en slechts 2 minuten na de 1-0, kwam er weer een lange bal van Paul aan. Hij heeft dus wel degelijk getraind. Zijn voorzet werd door Steven in 1 tijd op de slof genomen. De volley van Steven schuurde maar juist het doel. Maar niet veel later in de 20ste minuut bereikte Luc met een verre inworp Steven, ,die na 2 maand zijn dochter goed te observeren bij de turnwedstrijden nu ook perfect om zijn as weet te draaien. Dit was merkbaar en zijn turnkwaliteiten werden beloond met een doelpunt. De 2-0 was een feit. Nadien ging Naaldert minder drukken en door slordigheden creëerde de tegenstander meer kansen. Na enkele keren ons hart bang vast te houden, volgde de verdiende aansluitingstreffer voor de tegenstander, het was 2-1. We waren blij dat we met een 2-1 cijfers rustig de rust konden ingaan. Na de rust, die weliswaar nodig was voor Naaldert, nam de thuisploeg terug het heft in handen. Nadat onze zwaar vermoeide spieren hun kracht terug hadden gevonden en ons vochtpeil terug op level was gebracht, konden we terug druk uitoefenen op de tegenstander. De tegenstander moest het spel ondergaan, maar wist enkele keren gevat te counteren. Het bleef wel nog spannend langs beide kanten. Tot in de 51ste minuut, waar een lange bal van Steven , Paul net niet bereikte. De keeper zat er goed tussen, maar in de rebound kon de opgekomen Christophe de bal mooi binnenleggen, 3-1. Van Wauberg heide was niet zoveel meer te merken, ze creëerde wel nog een hele grote kans maar het kalf was al zo goed als verdronken. In de 65ste minuut kwam Naaldert nog een keer opzetten met zeer mooi voorbereidend werk van Glenn (ik moest dit erin zetten van Glenn) en Christoph.Een steekbal volgde echter op Christophe,  die zeer makkelijk het doel vond (daar kan men bij Anderlecht een voorbeeld aan nemen). De 4-1 was dan ook de eindstand. Het was een zeer sportieve wedstrijd met een mooie overwinning tegen Wauberg. De zware intensieve voorbereiding van de spelers en de technische staf hebben dus hun vruchten afgeworpen.

OPSTELLING NAALDERT:  ANDY BUEKERS,  KENNY VANHAEREN,  LUC GIJSBRECHTS (36’ GLENN DANIELS), BERT BROUX (36’ ERNO LATET), CHRISTOPHE PENASSE,  MICHAEL VASIC, PAUL LETEN,  FRANCO PUT, STEVEN HOUBEN, CHRISTOPH LUCAS en MARC RENDERS.
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER:  ARSENE WOUTERS
GELE KAARTEN: Geen
 RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 7
 DOELPUNTEN:  17’ MICHAEL VASIC 1 – 0, 20’ STEVEN HOUBEN 2 – 0, 31’ 2 – 1, 51’ EN 65’ CHRISTOPHE PENASSE 3 – 1 EN 4 - 1.