zondag 11 september 2011

WEDSTRIJDVERSLAG 11/09/2011

NAALDERT FC - HEIJAX        5  -  0

Het behoorde een pittig duel te worden tegen, het zeker niet te onderschatten, Heijax. Op Heijax zelf ging Naaldert de boot in met zware 4 – 0 cijfers.  Naaldert had dus het een en ander recht te zetten in een volgelopen huis. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al meteen duidelijk dat we alles uit de kast moesten halen om de overwinning binnen te halen. Langs beide kanten werden mooie, voetballende combinaties op de grasmat gebracht. Tot echte doelkansen kwam het niet tot Naaldert in de 17’ minuut een corner wist af te dwingen. Franco bereikte de tweede en na wat geharrewar werd  Christophe bereikt, die met het hoofd en wat hulp van de deklat de bal achter de lijn wist te werken. Of de bal al dan niet achter de lijn was valt nog te betwisten, maar net zoals bij de grote wedstrijden heeft de referee altijd het laatste woord. De 1–0 stond op de bordjes en dit volstond nog niet voor Naaldert. De thuisploeg voerde de druk op. Niet veel later, in de 19’ minuut, wist  Luc met een mooie lange bal Jan te bereiken, die boven de verdediger en de uitgekomen keeper wist te klimmen. De 2-0 was een feit. Nadien ging Naaldert het wat rustiger aandoen en kwam de tegenstrever aanzetten. Tot echt doelgevaar kwam het niet. De verdediging stond als een muur en werd nauwelijks op foutjes betrapt (dit zal heel de wedstrijd zo zijn). Het was wel eventjes schrikken toen Naaldert bij een corner, de bal van de eigen lijn moest halen, maar dat was dan ook de enige keer. We konden met mooie 2-0 cijfers de rust in. Dat Naaldert gebrand was op een overwinning was wel te merken. In de 36’ minuut, onmiddellijk na aanvang van de 2de helft, stond het direct  3-0 (De verslaggever kreeg niet eens de nodige tijd om op zijn gemak zijn pintje te ledigen). Na mooi voorbereidend werk van Luc en Paul, wist Jan met een sliding de bal langst de keeper te werken. En wie zegt dat onze Hollander niet kan scoren, heeft het ook goed mis. In de 40’ minuut werd er goed druk uitgeoefend op de verdediging van Paul, die daarna Jan alleen op de keeper afstuurde : 4-0. Zijn hattrick was een feit. Of hij de lijn kan doortrekken is nog een vraagteken. Heijax kon niet meer doen dan het spel ondergaan. Het probeerde nog een vuist te maken, maar het wilde maar niet lukken. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de duels veel pittiger en  werd steeds meer en meer de grasmat gekust. Enige frustratie bij de tegenstander? In de 61’ minuut was het hek helemaal van de dam. Steven probeerde met een hoge voorzet Paul te bereiken maar de keeper las het balletje goed. Maar door de hete adem van Paul voelende in zijn nek loste hij de bal en kon Paul in 2de instantie toch binnentikken (lag dit aan de adem?). De forfaitcijfers stonden op het bord en dit was ook de eindstand van deze fel bevochten wedstrijd.
OPSTELLING NAALDERT:  ANDY BUEKERS,  KENNY VANHAEREN,  LUC GYSBRECHTS , GLENN DANIELS, BERT BROUX,  ERNO LATET,  CHRISTOPHE PENASSE,  PAUL LETEN,  FRANCO PUT, STEVEN HOUBEN, JAN VAN AAKEN.
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER:  ARSENE WOUTERS
GELE KAARTEN: Nr 11 bij de bezoekers.
 RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 34
DOELPUNTEN:  17’ CHRISTOPHE PENASSE 1 - 0, 19’, 37’ en 40’ JAN   VAN AAKEN 2-0, 3-0 en  4-0, 52’ PAUL LETEN 5 - 0