maandag 23 januari 2012

Wedstrijdverslag 22/01/2012

SP. ZONHOVEN - NAALDERT FC              4  -  1
Op een koude, sobere zondagvoormiddag daalde Naaldert af naar de terreinen van Boxbergheide waar vandaag SP. Zonhoven op het programma stond. Deze ploegen stonden dit seizoen reeds tegenover elkaar en toen werd besloten in het voordeel van Naaldert. Net zoals vorige keer zou het een wedstrijd worden op het scherp van de snee. Al vanaf het eerst fluitsignaal was het Naaldert dat onmiddellijk druk op de ketel wist te zetten en dit zou ook lonen. Slecht na 7 minuten werd de brilscore al tenietgedaan. Na een actie van gastspeler in het centrale middenveld werd Paul weggestuurd. Hij wist de achterlijn te halen en af te leggen op de ingelopen gastspeler. Via de paal werd de keeper kansloos achter gelaten 0-1. Na deze vroege openingtreffer leek Naaldert eventjes op rozen te zitten maar dit zou slecht van korte duur zijn. In de 17de minuut werden de bordjes weer in evenwicht gezet. Na een stevig inkomen van doelman van dienst Luc mocht Zonhoven een vrije trap nemen op randje van de 16. De vrije trap kwam via de deklat terug bij Paul. Paul was vandaag precies gebrand om een doelpunt te maken. Het was misschien zijn neus voor doelpunten, zijn spitsengevoel dat op die moment de overhand nam en ervoor zorgde dat de bal in eigen doel werd gekopt. Zo kreeg de tegenstander een zetje in de rug en kon de wedstrijd terug op gelijke hoogte beginnen 1-1. Het was niet dat Naaldert slecht speelde want geregeld werden er wel mooie combinaties op de been gebracht maar ook de tegenstander liet zich niet intimideren en bleef niet in de schaduw van Naaldert hangen. De wedstrijd zou in de 2de helft wel een andere wending krijgen. Het was weer zo een wedstrijd voor Naaldert van “net niet”. De laatste passes, de verkeerde keuzes zouden er uiteindelijk voor zorgen dat Naaldert niet verder zou komen dan dat ene doelpunt. Ook bleef vandaag het aluminium langst weerszijde niet onaangetast en zou het toch een prominente rol spelen in deze boeiende wedstrijd. Dan werd de smalle kern van Naaldert nog eens getergd door opkomende blessures en was het hek helemaal van het dam. In de 46ste minuut kwam Zonhoven dan toch naast zij via een afgeweken afstandtrap 2-1. De tegenstander bleek vandaag dodelijk efficiënt en dit zou het grote verschil zijn tussen de 2 clubs. In de 54ste minuut liep Zonhoven nog iets verder uit na een bal die tussen de benen van vervangkeeper Norbert hobbelde 3-1. Dat het lot Naaldert vandaag helemaal niet goedgezind was, bleek dan nog eens na een goal die werd afgekeurd na de buitenspelval. Zo bleek het kalf beetje bij beetje dieper weg te zakken en mocht Zonhoven in de 65ste minuut de genadesteek geven via weer een afstandpoging die via de deklat in doel belandde 4-1. De eerste nederlaag van het seizoen was een feit. Een wedstrijd om rap uit het geheugen te wissen, waarbij de score toch niet helemaal de juiste weergave van de wedstrijd gaf. Het is nogmaals bewezen dat voetbal onvoorspelbaar is!

OPSTELLING NAALDERT:   FRANCO PUT,  GLENN DANIELS,  ERNO LATET, CHRISTOPHE PENASSE,  PAUL LETEN, NORBERT VELTJEN, LUC GYSBRECHTS, BERT BROUX, BRAM VANGENEUGDEN, ROBBY VANOEVELEN, GASTSPELER
SCHEIDSRECHTER:  PLAATSELIJKE SCHEIDSRECHTER en 2 GRENSRECHTERS
GELE KAARTEN: NUMMER  19 en 14 van SP. ZONHOVEN
 RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 6
 DOELPUNTEN: 7’ GASTSPELER 0 – 1, 15’ PAUL LETEN(OWN GOAL) 1 – 1, 46’ 2 – 1, 57’ 3 – 1, 65’ 4 - 1