woensdag 28 maart 2012

Wedstrijdverslag 25-03-2012

FC NAALDERT – VANHELMOND                          0 – 1

Na een eetdag voetballen is nooit een simpele opgave voor Naaldert. Neem daar nog eens het feit bij dat meer dan de helft van onze vaste waardes afwezig waren. Conclusie: het zou een moeilijke partij worden voor Naaldert. Alvorens ik van wal ga steken met mijn verslag, wil ik toch even melden dat de eetdag ook dit jaar dik in orde was, waarvoor dank(ook al was de saus iets te zout). Het was dus roeien met de riemen die we hadden vandaag, we wisten op de valreep wel enkele versterkingen op te trommelen maar met de vaste ploeg spelen is nog altijd een meerwaarde. Naaldert leek toch in de openingsfase van de wedstrijd niet al te getraumatiseerd door al de afgedwongen transfers en begon gretig aan de partij. De vechtlust en het karakter ontbraken weliswaar niet. De wedstrijd leek in de beginfase in evenwicht te zijn. Er werden langst weerzijde niet al te grote kansen afgedwongen maar Naaldert kwam wel met iets meer dreiging als Vanhelmond. Het was wel moeilijk spelen, de slechte passes stapelde zich zienderogen op en geregeld werden de verkeerde keuzes gemaakt. Echte wapenfeiten in de eerste helft waren niet echt aan de orde en de toeschouwers moesten op hun honger blijven zitten. Na de koffie kwam Naaldert aanvallend met iets meer dreiging. Qua balbezit leek Naaldert iets meer de overhand te hebben, maar een groot evenwichtsverschil was het toch niet. Naaldert kon na 10 min in de 2de helft op voorsprong komen maar de voorzet werd door Paul verkeerd ingeschat. Het was geen al te denderende partij van de thuisploeg. In de 20ste minuut van de 2de helft wist Vanhelmond toch de brilscore van het bord te wippen. Na een snelle uitbraak wist Vanhelmond de verdediging te omzeilen en de 0-1 op het bord te zetten. Maar echt veel kansen van de bezoekende ploeg kunnen we toch niet noteren. Slechts 5 minuten later mocht Naaldert de numerieke meerderheid dan nog eens nemen nadat een uitgebroken Paul foutief werd afgestopt. Maar echt de overhand nemen deed Naaldert toch niet tegen 10man. Naaldert zou na de eetdag dan toch de boot ingaan. Veel slechte passes leken ons dan toch de das om te doen. Een partij om vlug in het verleden te laten rusten en ons te focussen op de volgende wedstrijd. Het positieve aspect namelijk het karakter wat Naaldert de hele partij heeft meegedragen is wel noemenswaardig. Al bij al voor een heel nieuw Naaldert hebben we gevochten voor wat we ward waren. Op naar betere resultaten?

OPSTELLING NAALDERT:  ERNO LATET, ANDY BUEKERS, ELROY SCHUYTEN, MICHAEL VASIC, GLENN DANIELS, KENNY VANHAEREN, ROY SCHUYTEN, PAUL LETEN, FRANCO PUT, JELLE LATET, JONAS BIJLOOS, CHRISTOPHE PENASSE
SCHEIDSRECHTER: ARSENE WOUTERS