maandag 5 november 2012

Wedstrijdverslag 04/11/2012

OPEL LUMMEN – NAALDERT FC               2 – 6
Vandaag stond er een zware opgave op het programma voor de jongens van Naaldert. Een topper van formaat waarvoor we al niet meer gemotiveerd moesten worden. Dit werd ook onmiddellijk duidelijk na aanvang want Naaldert nam werkelijk een blitzstart. Onmiddellijk na het openingssignaal nam Naaldert het heft in handen en stond de 0-1 na 1 minuut spelen al op de bordjes. Na een diepe pas van Steven mocht Paul oog in oog komen staan met de goalie van Opel. Zonder enige twijfel benutte hij de eerste kans van de wedstrijd. We mochten nog niet te vroeg victorie kraaien want slecht 5 minuten later kwam Opel weer langst zij op een corner 1-1 en zo kon de wedstrijd weer op gelijke hoogte beginnen. Naaldert stond met het mes tussen de tanden te spelen en gaf geen duimbreed toe aan Opel. Opel wist geen raad met de bal want Naaldert speelde uitermate georganiseerd. Slechts luttele minuten later wist Naaldert weer de leiding te nemen. Via een corner wist Franco Paul te bereiken die de bal wist te verlengen tot Erno. Erno die zich perfect gepositioneerd had(wat wil je met al die ervaring) bracht Naaldert weer op voorsprong 1-2. Hij heeft duidelijk nog niet afgedaan en zijn contract zal nog voor enkele seizoenen verlengd worden. Naaldert bleef doordrukken op Opel en ieder foutje werd afgestraft. Wel was Opel nog gevaarlijk op een corner maar van verdere wapenfeiten was maar weinig sprake in de eerste helft bij de thuisploeg. Naaldert daar in tegen kwam geregeld gevaarlijk uit de hoek en in de 22ste minuut was het weer raak. Paul werd diep gestuurd en bracht de bal voor. Steven liet slim(was het de bedoeling?)  de bal lopen. Vanuit een scherpe hoek wist Elroy de bal over de keeper te scheppen en zo wist Naaldert verder uit te lopen tot 1-3. Naaldert bleef hoog drukken en dit zou in de 28ste  resulteren in de 1-4. De bal werd door de voorste lijn onderschept en zo mocht Elroy alleen op doel af. Oog in oog met de keeper wist hij deze te verrassen met een hakje en kon een goedgevolgde Franco in alle eenvoud de 1-4 op de bordjes zetten. Nog voor de rust zou een uitermate sterk Naaldert nogmaals een doelpunt afdwingen. Deze maal ging Steven de lijn af en met een hoge voorzet wist hij Paul aan de 2de paal te bereiken  die met het hoofd de goalie in het stof deed bijten. Hij kan dus ook met het hoofd scoren! Met een comfortabele voorsprong ging Naaldert de rust in. In de 2de helft liet Naaldert de druk een beetje zakken en mocht Opel meer in het spel komen. Vlak na rust wist Opel weer een beetje aan te sluiten en werd eenvoudig de 2-5 weggegeven. Opel kreeg weer wat hoop en ging op zoek naar meer maar de verdediging hield stand en als dit dan al niet het geval was, schudde onze keeper wat parades uit zijn mouw. Na een kwartier van aanvallende rushes van de thuisploeg werd het evenwicht wat hersteld en kwam Naaldert ook geregeld uit de kast met wat doelpogingen. In de 50ste minuut mocht Naaldert weer zegevieren. Steven wist zich in de 16 helemaal te ontdoen van 4 tegenstanders en bracht de bal voor. Franco wierp zich helemaal voor de bal en wist de 2-6 eindscore op het bord te zetten. Tegen het eind van de wedstrijd kon Norbert als spits zijn kunnen ook nog tonen en kon hij de score nog uitbreiden maar hij vond de 2-6 uitslag voldoende. Een overwinning die Naaldert deugd deed, een overwinning waar Naaldert als ploeg voor geknokt heeft, een overwinning die laat zien dat we het nog steeds kunnen. Straffe jongens die van Naaldert!

OPSTELLING NAALDERT: CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, ELROY SCHUYTEN, STEVEN HOUBEN, GLENN DANIELS, KENNY VANHAEREN, ERNO LATET, NORBERT VELTJEN, TOM BROUX, MICHAEL VASIC, FRANCO PUT, CHRISTOPH LUCAS
SCHEIDSRECHTER: Plaatselijke scheidsrechter
GELE KAARTEN: Geen
RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 21
DOELPUNTEN: 1’ PAUL LETEN 0 – 1, 7’ 1 – 1, 8’ ERNO LATET 1 – 2, 22’ ELROY SCHUYTEN 1 – 3, 28’ FRANCO PUT 1 – 4, 34’ PAUL LETEN 1 – 5, 40’ 2 – 5, 50’ FRANCO PUT 2 – 6