maandag 12 november 2012

Wedstrijdverslag 11/11/2012

NAALDERT FC – TC HEUSDEN                 3 – 2
Speeldag 19, Anderlecht, AA Gent, Club Brugge, VoetbalVandaag had Naaldert het een en het ander recht te zetten tegen Tc Heusden. In de laatste wedstrijd tegen deze opponent moest Naaldert het onderspit delven en dus zou het alweer een wedstrijd worden waar het om ging spannen. Na de aftrap was het voor beide ploegen  wat aftasten. Naaldert zorgde in de openingsfase wel voor de meeste dreiging maar het zou toch even wachten zijn vooraleer de brilscore van de bordjes werd geveegd. In de 23ste minuut bereikte een verre inworp Paul. Paul wist de bal te verlengen en een alerte Christophe wist de keeper te snel af te zijn en mocht Naaldert op voorsprong brengen 1-0. Slechts 2 minuten later mocht Naaldert verder uitlopen. Elroy wist zich op randje 16 mooi vrij te kappen en besloot laag in de linkerhoek 2-0. Met deze comfortabele voorsprong zou je zeggen dat de wedstrijd beslist was maar niets is minder waar. Het was toch een morgen waar het absoluut niet vlotte voor Naaldert. Niet dat de vechtlust niet aanwezig was, maar de voetbal en de passes lieten toch de wensen over. Dit zou leiden tot enige frustratie bij de thuisploeg. Neem hier dan nog is het feit bij dat de tegenstander ook wel een geducht opponent is: de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. In de 29ste minuut was de aansluitingstreffer dan een feit. Arsene besloot na een stevige tackle van Tom de bal op de stip te leggen( Het is toch een vuile speler onze Tom). Tc Heusden pakte deze kans dan met open armen en liet Jonas kansloos achter. Naaldert voelde de druk en Tc Heusden kwam iets beter in de partij. In de 2de helft was het rampscenario dan een feit. Na een verre uittrap van de keeper verkeek iedereen zich op de bal door de laaghangende zon en kwam een tegenstander oog in oog met Jonas 2-2. De score stond weer in evenwicht en met nog een half uur te spelen was het voor de fans nagelbijten. In de 55ste minuut zag het er helemaal niet goed uit bij Naaldert, Tom wist zijn 2de gele kaart te pakken en Tc Heusden nam de numerieke overheid op het veld. Het was alles of niets en Naaldert zette een slotoffensief in. In de 67ste minuut kreeg Naaldert na enige discussie toch een corner toegewezen. Erno wist zich op een hoekschop van Franco tussen iedereen te wringen en kopte de bal in de netten. Na eerst enkele seconden nodig te hebben gehad om de situatie te analyseren, brak een ware vreugdekreet uit bij onze senior en de rest van Naaldert 3-2. Hij is net zoals vorige week voor cruciaal belang voor Naaldert en zo wist Naaldert op de valreep toch de overwinning binnenshuis te houden. Een wedstrijd waarbij Naaldert niet schitterde maar toch het tij in zijn voordeel deed keren.
OPSTELLING NAALDERT: CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, ELROY SCHUYTEN, STEVEN HOUBEN, KENNY VANHAEREN, ERNO LATET, NORBERT VELTJEN, TOM BROUX, FRANCO PUT, CHRISTOPH LUCAS, JONAS BYLOOS, LUC GYSBRECHTS
SCHEIDSRECHTER: ARSENE WOUTERS
GELE KAARTEN: CHRISTOPH LUCAS
RODE KAARTEN: TOM BROUX (2x GEEL)
TOESCHOUWERS: 14
DOELPUNTEN: 23’ CHRISTOPHE PENASSE 1 – 0, 25’ ELROY SCHUYTEN 2 – 0, 29’ 2 – 1, 41’ 2 – 2, 67’ ERNO LATET 3 - 2