dinsdag 11 februari 2014

Wedstrijdverslag 09/02/2014

HEIKANT– NAALDERT FC                           2 – 1
De algemene aflasting van de jeugd in Limburg hield de jongens Naaldert niet tegen om vandaag toch potje te gaan voetballen. Er is natuurlijk wel altijd een rede waarom men tot een algemene aflasting overgaat en daar zou de stevige wind en het drassig veld het bewijs van zijn. Deze omstandigheden maakte het dan natuurlijk ook voor beide teams heel moeilijk om hun beste voetbal op de mat te brengen. Ook het feit dat Naaldert, wat met heus blessurelast heeft te kampen, met een soort van interim ploeg moest aantreden zou niet echt in het voordeel werken .Want het was toch wat zoeken en aftasten in de openingsfase bij de jongens van Naaldert. Toch zou Naaldert na een kwartier spelen op voorsprong weten te komen. Gert mocht op aangeven van Paul alleen op doel af. Wel had hij 2 pogingen nodig om de netten te vinden, maar het is het resultaat wat telt en de bordjesman werd aan het werk gezet 0-1. Na de 0-1 kwamen beide teams met wat prikjes op de proppen maar echt grote kansen werden niet genoteerd. Zo sudderde deze matige wedstrijd verder tot de ref het rustsignaal gaf. Voor de bankzitter en de supporters, die de kou trotseerde, was dit signaal meer dan welkom en werd de chauffage opgezocht. Na de rust zouden beide teams hun lijn van de eerste helft doortrekken en was er van het gekende tiki-taka voetbal bij Naaldert maar weinig sprake. Wel zou Naaldert na de rust 2 immense mogelijkheden krijgen om de score uit te breiden deze werden beide de nek omgewrongen. Het doelpunt zou dan aan de andere kant vallen. Bij een vrije trap op een 25tal meter,met wind mee, zou de vrijetrapnemer zowel vriend als vijand verrassen door de bal voor te geven. Een alleenstaande speler mocht dan in alle rust de bal binnen leggen en zo stonden beide teams weer langst elkaar. Het zou niet het beste voorkomen zijn van Naaldert, want na de gelijkmaker wist het nauwelijks nog iets te forceren. Met nog een kwartier te spelen zou deze zondagochtend nog dramatischer worden voor de jongens van Naaldert. Na een mislukte aanval van Naaldert mocht een tegenstander vanop eigen helft vertrekken. Hij kwam met een heuse Maradonna-rush op de proppen en mocht zonder al te veel hinder heel het veld oversteken. Alleen voor doel wist Tom nog wel tussen te komen maar hij werkte, ondanks zijn inspanning, de bal in eigen doel2-1. Zo werd Naaldert gedwongen tegen een achterstand op te kijken. Wel een klein pluspuntje voor Tom: Zijn speler heeft niet weten te scoren! Ondanks alle inspanningen die de bezoekers nog brachten zou de 2-1 ook de eindscore bedragen. Met een 2 op 9 blijkt Naaldert, net zoals Genk, in een crisisperiode te zitten. Zal Naaldert volgende week tegen Stalseheide uit deze mindere periode kunnen klimmen en de positie van de technische staf terug veilig kunnen stellen? Wordt vervolgd.

OPSTELLING NAALDERT:ANDY BUEKERS, GERT VANZIER, PAUL LETEN, GLENN DANIELS, MICHAEL VASIC,ELROY SCHUYTEN, ROY SCHUYTEN, TOM BROUX,ERNO LATET, JELLE LATET, BRAM VANGENEUGDEN en NORBERT VELTJEN
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: Plaatselijke scheidsrechters