woensdag 19 februari 2014

Wedstrijdverslag 16/02/2014

STALSEHEIDE – NAALDERT FC                0 – 3
Dat Naaldert in crisis verkeerde was geen van ons allen ontgaan. Met amper 1 winstmatch in 2014 leek Naaldert het jaar volledig verkeerd te hebben ingezet. Vandaag zou het ook een uiterst belangrijke wedstrijd worden voor de technische staf want met het zwaard van Damocles boven het hoofd hangende, hing hun lot aan een zijden draadje. Na het openingssignaal leek Naaldert zijn start helemaal gemist te hebben. Sommige hadden het blijkbaar heel moeilijk in de openingsfase(lag het misschien aan de avond ervoor?) maar na enkele minuten wist Naaldert zich te herpakken. Het zette zijn opmars naar voren en met succes. Na een dikke 10minuten wist Christoph met een mooie hoge bal over de goalie de score open te breken 0-1. Na de 0-1 trachtte Stalseheide de score weer op gelijke hoogte te brengen maar de deklat bracht tot 2x toe redding. Naaldert leek hier goed weg te komen en wist zelf nog een paar keer goed uit te breken maar zonder succes. Zo mochten beide teams met het kleinste verschil de kleedkamer opzoeken. Na de koffie voerde  Naaldert een wissel door. Het noodlot had weer toegeslagen en Paul mocht met ongeveer de helft van de ploeg in de lappenmand gaan zitten en werd vervangen door Elroy. Deze wissel pakte kort na rust goed uit want na slechts enkele minuten zette Roy zijn broeder alleen voor de goalie. Met zijn slechte knie lijkt hij precies nu wel de netten te vinden en de 0-2 was een feit. Naaldert leek op weg naar een overwinning maar de weg was nog lang. De tegenstander ging op zoek naar de aansluitingstreffer met veel pogingen vanuit de 2de lijn. De verdediging bleek hun werk te hebben en de stevige overtredingen van Glen en Norbert stapelde hun op. Ook bracht het doelhout nogmaals redding en vandaag bleek het doelhout Naaldert 2 handen op 1 buik. Naaldert aan de andere kant gebruikte iets te veel de lange bal, maar wist er enkele malen met goed voetbal enkele mooie kansen af te dwingen zonder de verlossende treffer. In de 55ste minuut kwam er dan een cruciale fase in de wedstrijd. Stalseheide kreeg een penalty toegekend en had de mogelijkheid om terug aan te sluiten. Na eerst wat mind-play van Andy over de plaats van de stip, redde hij nadien zijn ploeg van de aansluitingstreffer. Slechts enkele minuten later mocht hij zelf naar voren treden om een penalty te nemen na een zware fout op Bram. Koelbloedig als hij  was zette hij de 0-3 eindscore op de bordjes. Naaldert bleek na lang zoeken eindelijk nog eens een overwinning beet te hebben. Het deed  de jongens van Naaldert en vooral de technische staf, die hun hachje gered werd, uitermate deugd. Nu hopen dat we uit ons dal zijn gekropen en deze lijn kunnen voorttrekken.
OPSTELLING NAALDERT:ANDY BUEKERS, CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, GLENN DANIELS, MICHAEL VASIC,ELROY SCHUYTEN, ROY SCHUYTEN, TOM BROUX,ERNO LATET, BRAM VANGENEUGDEN, CHRISTOPH LUCAS en NORBERT VELTJEN
WEDSTRIJDDUUR: 2 x 35’
SCHEIDSRECHTER: Plaatselijke scheidsrechter
GELE KAARTEN: Geen
RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 11
DOELPUNTEN: 13’ CHRISTOPH LUCAS 0 – 1, 39’ ELROY SCHUYTEN 0 – 2 en 61’ ANDY BUEKERS 0 – 3 (PENALTY)