dinsdag 22 mei 2012

Wedstrijdverslag 20/05/2012

VIGOR KWALAAK - NAALDERT FC                     4 - 2

Vandaag mocht Naaldert afdalen naar het plein van Kwalaak waar ons een moeilijke klus stond te wachten. Onmiddellijk na het fluitsignaal werd het ook duidelijk dat we de 3 punten niet in cadeauverpakking zouden krijgen. Kwalaak liet direct merken wat ze waard waren maar de jongens van Naaldert leken niet te hard aangeslagen door het stevige Kwalaak. Het was een mooi opgaande wedstrijd. Het grote plein zorgde voor veel ruimte langst weerzijde en dit bracht voetballende combinaties op de been . Echt grote kansen waren in de openingsfase niet van de orde. Het was wachten tot in de 16de minuut eer de brilscore teniet werd gedaan. Het was de thuisploeg wat op voorsprong wist te komen. Andy wist in eerste instantie redding te brengen maar een gevolgde tegenstander wist toch de netten te vinden 1-0. Nadien ging Naaldert op zoek naar de gelijkmaker en ging het meer druk zetten op de tegenstander onder de brandende zon. Het was langst weerzijde een ware uitputtingsslag. Misschien was dit de oorzaak dat de laatste passes juist niet aankwamen en Naaldert het doel niet wist te vinden? Dan nog eens het feit dat de goalie van Kwalaak ook zijn visitekaartje afgaf en de thuisploeg met enkele parades overeind wist te houden. Na de koffie was Naaldert nog steeds gebrand op de gelijkmaker en na enkele keren lichtjes geprikt te hebben,wisten we toch de netten te vinden. Op een corner wou Steven in 1 tijd een prachtige volley uit zijn schoenen toveren. De uitvoering was iets minder en de bal belandde in een hoge boog. Wonder boven wonder belandde de bal toch in doel en was zelfs Steven helemaal van zijn melk, maar de niet-onverdiende gelijkmaker was een feit 1-1. Nadien lag de wedstrijd terug helemaal open en beide ploegen kwamen af met dreiging maar ook Andy en de verdediging van Naaldert speelden als een blok. Beide ploegen streden met getrokken messen en ze wilden geen van beiden onderdoen voor de ander. Toch was het weer de thuisploeg wat weer de leiding nam via een doelpunt aan de 2de paal 2-1. Nadien ging Naaldert vol overtuiging terug opzoek naar de gelijkmaker want er zat meer in deze wedstrijd. En het enthousiasme werd beloond. Naaldert kwam meer en meer opzetten en Paul mocht de score weer in evenwicht brengen 2-2. Met nog maar 10 minuten te spelen gingen beide ploegen het slotoffensief inzetten en zou elk minuscuul foutje afgestraft worden en zo gezegd, zo gebeurde. 1 minuut voor het affluiten van de wedstrijd kwam Kwalaak opzetten op links. Via een voorzet wist Luc de bal niet weg te werken en belandde de bal in doel 3-2. Dit is misschien zijn manier om in het verslag te komen. De boeken waren toe bij Naaldert en de kopjes gingen gefrustreerd naar beneden. In de 70ste minuut wist Kwalaak dan nog eens te counteren en de 4-2 eindscore was een feit. Moeder Fortuna kan niet altijd aan onze zij staan en stond deze keer recht tegenover Naaldert. Een wedstrijd waar de score misschien niet helemaal gerechtvaart was en er toch iets meer voor Naaldert inzat.

OPSTELLING NAALDERT:CHRISTOPHE PENASSE, PAUL LETEN, SCHUYTEN ELROY,ERNO LATET, LUC GYSBRECHTS, TOM BROUX, JAN VAN AAKEN, CHRISTOPH LUCAS, FRANCO PUT, NORBERT VELTJEN, STEVEN HOUBEN, KENNY VENHAEREN, ANDY BUEKERS

SCHEIDSRECHTER: plaatselijke scheidsrechter
GELE KAARTEN: JAN VAN AAKEN

RODE KAARTEN: Geen
TOESCHOUWERS: 11
DOELPUNTEN: 16’ 1 – 0, 40 STEVEN HOUBEN 1 – 1, 47’ 2 – 1, 60’ PAUL LETEN 2 – 2, 69’ 3 – 2(OWNGOAL), 70’ 4 - 2