maandag 27 november 2023

Wedstrijdverslag 19/11/2023

Jezebel – FC Naaldert: 3 – 2
Na een lange reeks van thuiswedstrijden was het vandaag nog eens op verplaatsing te doen. Op de terreinen van Houthalen VV gaf Jezebel ons partij. Een bezoekje hieraan betekende ook voetballen op kunstgras. Iets wat we toch mogen zien als een voordeel, voor ons als voetballende ploeg. Lange tijd leken we met 11 te zullen zijn, maar Tomas herhaalde zijn trucje van vorige week. Rijkelijk te laat arriveerde hij. De coach kon het minder smaken en verwees hem naar de bank. Vanaf de aftrap nam Naaldert de match in handen. Vrank en vrij voetballend drukte het de thuisploeg tegen de eigen zestien. Dit resulteerde in enkele halve kansen. Het vizier van Andy, onze gelegenheidsspits, en Stef stond nog niet goed afgesteld. Gek genoeg leverde dit wel het openingsdoelpunt op. Na 13 minuten spelen viel een verdwaalde voorzet van Stef op de lat en Andy stond op de goede plaats om binnen te kopen. Doorduwen was nu de boodschap en dat gebeurde ook. Naaldert kreeg enkele mooie kansen om op 0-2 te komen, maar de afwerking liet te wensen over. Zelfs vanop de kleine baklijn wou de bal maar niet in doel verdwijnen. In het voetbal heerst dan een gezegde: “Wie zijn kansen niet afwerkt, krijgt het deksel op de neus.” Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg uit het niets langszij. Een slechte pass belandde via een dubbele deviatie in de voeten van hun spits. Deze kapte zich vrij en trapte vanop 25m binnen. Een vermijdbaar doelpunt. Na de 1-1 kregen we een gelijkopgaande wedstrijd met countermogelijkheden langs beide kanten. Net voor rust kreeg de thuisploeg een vrije trap net voor onze zestien. Collectief werd er te slap gereageerd en zo kon één speler van de thuisploeg vrijstaand eenvoudig binnen koppen. Een pijnlijke klap voor Naaldert, gezien het geleverde spel en de vele kansen. Tijdens de rust werden de neuzen terug in dezelfde richting geduwd en we spraken af om messcherp aan de tweede helft beginnen. Maarten had dit iets te letterlijk te genomen. Na nog geen twee minuten spelen buffelde hij hun spits omver in onze zestien. Een terechte penalty en 3-1 achterstand. De kopjes gingen niet naar beneden en we bleven verzorgd voetballen. Dit loonde, want we konden de aansluitingstreffer maken via Stef. Andy onderschepte een pass na zwak uitverdedigen van Jezebel. Hij besloot op de keeper, maar Stef was goed gevolgd en werkte met zijn linker af. Daarna werd er druk gesolliciteerd naar de 3-3, maar deze werd niet gevonden. Zo vonden Yannick als Senne de paal op hun weg en werden nog enkele goede kansen de nek omgewrongen door verkeerde keuzes, slechte passing of een te slappe afwerking. De thuisploeg kwam nog twee keer gevaarlijk piepen op de counter, maar ook hier stond de paal eens in de weg. Op die manier bleef de 3-2 op het bord en leed Naaldert zijn eerste nederlaag na zes winstmatchen. Een wrange nederlaag zeker als je kijkt naar het geleverde spel, het aantal kansen en de blijvende inzet. Alleen ontbrak het ons aan efficiëntie in beide baklijnen en werd het duidelijk dat onze spits-in-vorm, Sacha, gemist werd net als zijn (spits)broeder Nikola (geblesseerd). Volgende week een thuismatch tegen Beverst om dit door te spoelen en daarna supporteren voor die andere zondagssjotters (Heusden-Zolder) in de derby tegen Anadol. Doelpunten: 0-1 Andy (assist Stef), 1-1, 2-1, 3-1 (penalty) en 3-2 Stef