zondag 5 november 2023

Wedstrijdverslag 29/10/2023

FC Naaldert - Heyax: 5-1
Vandaag kwam Heyax weer op bezoek aan De Nieuwe Dijk. Vorige keer vertrokken ze met de overwinning, dus Naaldert was er op gebrand om dit niet nogmaals te laten gebeuren. Qua aanwezig spelersaantal wonnen de bezoekers met voorsprong (13 vs 17). Iets wat onze coach jaloers maakte. Al weet hij ook, liever kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Vanaf de aftrap nam de thuisploeg de match in handen. Dit resulteerde in een vroege voorsprong via Andy, die een voorzet van Tomas binnen werkte. Na 20 minuten werd de voorsprong verdubbeld vanop de penaltystip, nadat een bezoeker de bal klemde met zijn handen. Een koud kunstje voor Sacha. Halfweg de eerste helft ging het licht even uit bij Yannick (een gevolg van de avond ervoor?). Hij speelde een bal te kort terug waarvan de bezoekende spits profiteerde. De meest opmerkelijke gebeurtenis gebeurde niet meer op de plein, maar er naast. Onze supersub Cris kreeg doorheen de eerste helft last van zijn maag en deze moest geledigd worden. De oorzaak? 2 sinaasappeltjes werd ons toevertrouwd. In de tweede helft een gelijkaardig spelbeeld als de eerste helft. Naaldert domineerde en de bezoekers raakten niet over de middenlijn. Na een tiental minuten werd dit overwicht beloond met een derde doelpunt. Brent begon een actie, speelde in bij Sacha en hij werkte af. Niet veel later was het weer prijs. Tomas deed een een-tweetje met Sacha, kwam alleen voor de keeper en werkte beheerst af, 4-1. De veer was gebroken bij de bezoekers. Siemen kreeg nog een venijnige tik en ook Yannick werd goed geraakt. De 5-1 was de kers op de taart. Een goal die tot stand kwam na academisch voetbal gemaakt door Sacha. Er volgde nog kansen op een zesde goal, maar die viel niet meer. 4 thuismatch op rij, 4x winst. De toon is hopelijk gezet. Doelpunten: 1-0 Andy (assist Tomas), 2-0 Sacha (penalty), 2-1, 3-1 Sacha (assist Brent), 4-1 Tomas (assist Sacha) en 5-1 Sacha (assist Senne)